Concert de Crăciun la Carei – Filarmonica Dinu Lipatti

• publicat la: 15 December 2016
Concert de Crăciun la Carei – Filarmonica Dinu Lipatti

Miercuri, 14 decembrie  2016, de la ora 18.00, Teatrul Municipal din Carei a fost gazda  Concertului Simfonic de Crăciun susținut de Filamonica Dinu Lipatti  Satu Mare, dirijor Franz Lamprecht (Germania), solistă soprana  Stanca Maria Manoleanu (București). Programul a fost unul  deosebit de bine ales: Dvorak – Poloneză din opera “Ruslanka”,Haendel – Rejoice din oratoriul „Messiah”, Ceaikovski – Gebet   din suita orchestrală „Mozartiana” sau Delibes –Mazurcă din baletul „Coppelia”.

Nu au lipsit nici celebrele  cântece de Crăciun, primite cu deosebit entuziasm de publicul  prezent: Davis – The Little Drummer Boy, Bernard – Winter  Wonderland, Berlin – White Christmas sau Coleridge-Taylor –Uvertură de Crăciun. Soprana Stanaca Maria   Manoleanu, a lăsat spre sfârșitul concertului celebrele cântece  Ave Maria – Bach/Gounod și Noapte de Vis – Franz Gruber,interpretate cu talent, măiestrie și profesionalism, reușind să  transmită publicului emoțiile și vibrațiile unor asemenea  capodopere.

Orchestra Filamonicii  Dinu Lipatti din Satu Mare, condusă de dirirjorul Franz Lamprecht,a oferit careienilor un spectacole extraordinar, un adevărat cadou  muzical de Crăciun, fiind răsplătită cu aplauze îndelungi, un  exemplu fiind și cele trei ”bis-uri”, trei piese cântate în  plus față de programul anunțat. La finalul  spectacolului, dirijorul Franz Lamprecht a urat publicului careian în  limbile română, maghiară și germană: Un Crăciun Fericit!

Îmbucurător este  faptul că toate bilete la concert au fost vândute și că la  balconul Teatrului sau aflat circa 60 de tineri de la instituțiilede învățământ din municipiu, care și-au achiziționat  abonamente pentru toată stagiunea Filarmonicii sătmărene la Carei, care au fost poate la prima experiență de acest gen din viața  lor, și pentru care concertul de ieri a însemnat în mod sigur o apropiere față de muzica simfonică și o experiență de neuitat.

După spectacol,dirijorul german a mulțumit organizatorilor pentru primire și s-a   arătat deosebit de plăcut surprins de numărul mare de spectatori,de calitatea publicului careian și de căldura cu care a fost primit la Sala Teatrului municipal din Carei.

Buletin de Carei sursa Directia de Cultura

Lasati un comentariu