Avem Guvern

• publicat la: 4 ianuarie 2017
Avem Guvern

În această seară a avut loc  investirea Guvernului Grindeanu de către Parlament  şi depunerea jurământului la Cotroceni în faţa preşedintelui Klaus Iohannis. Sorin Grindeanu  este al 13-lea prim-ministru al României din ultimii 27 de ani.  Noii miniştri au obţinut 295 de voturi pentru şi 133 împotrivă în Parlament. Au votat pentru coaliţia PSD-ALDE şi UDMR  iar împotrivă PNL,USR şi PMP.

”Vreau să vă mulțumesc pentru votul pe care l-ați acordat astăzi. Înseamnă pe noi, pentru Guvernul României, o mare responsabilitate, o responsabilitate care nu e dată doar de votul dvs de astăzi, ci responsabilitatea e dată și de votul românilor din 11 decembrie. De aceea actul de guvernare pe care îl vom exercita va fi coordonat pe aceste direcții: pe responsabilitate, de modestie și de respect față de români”, a spus Grindeanu după vot.

După depunerea jurământului, președintele Klaus Iohannis a susținut un discurs sobru, în care le-a spus miniștrilor că speră să-și îndeplinească promisiunile electorale.„ Vă felicit pentru votul de incredere pe care l-ati primit în Parlament si pentru depunerea jurământului. Din acest moment, dvs sunteti Guvernul României. Aveti o misiune grea. Aveti de îndeplinit promisiuni complicate. Trebuie să livraţi ceea ce a fost promis în campania electorală.  Să aveți grijă ca economia României să crească…Pentru asta e nevoie să vă implicati cu toţii. Vă doresc mult succes cu toate acestea. Ii salut si pe musafirii noştri de azi: preşedintii Senatului, Camerei, Curtii Constitutionale…Dle Dragnea, aflarpm de la televizor că sunteţi singurul care cunoaşte programul din scoarţă-n scoarţă. Vă rog eu frumos, învăţaţi-i şi pe ei. Vă doresc tuturor mult succes pentru România”,  a afirmat  Klaus Iohannis.

De la Cotroceni, membrii noului Guvern s-au deplasat la Palatul Victoria pentru o primă şedinţă oficială. Cabinetul Grindeanu are 26 de miniştri, incluzând doi vicepremieri – Sevil Shhaideh şi Daniel Constantin şi doi miniştri delegaţi.

Buletin de Carei

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

 

 

Lasati un comentariu