Hora Unirii la Carei, Satu Mare şi Ardud

• publicat la: 19 ianuarie 2017
Hora Unirii la Carei, Satu Mare şi Ardud

În organizarea Instituției Prefectului, Consiliului Județean, Primăriei Municipiului Satu Mare și Garnizoanei Satu Mare, se vor desfășura manifestări specifice, la bustul lui Alexandru I. Cuza din fața Inspectoratului Județean de Poliție, strada Cuza Vodă din municipiul Satu Mare. Programul va începe la orele 1000 și va cuprinde:
-primirea persoanei oficiale de către Garda de Onoare;
-intonarea imnului național al României;
– alocuțiune privind semnificația evenimentului;
-depuneri de coroane și jerbe de flori la statuia lui Alexandru I. Cuza;
-defilarea Gărzii de Onoare;
-participanții se prind în Hora Unirii;
Sunt invitați să participe toți cetățenii județului Satu Mare.

Direcția de Cultură a municipiului Carei și Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” vă invită la evenimentele organizate la Carei cu ocazia împlinirii a 158 de ani de la Unirea Principatelor Române, conform programului:
Marți, 24 ianuarie 2017, ora 10.00, Monumentul Ostașului Român
Moment festiv care va cuprinde intonarea Imnului Național, o scurtă evocare a „Micii Uniri”, Te Deum, depuneri de coroane din partea instituţiilor publice și asociațiilor, iar la final, tradiționala ”Horă a Unirii”, la care sunt așteptați să participe toți careienii.
Miercuri, 25 ianuarie 2017, ora 11.00, Castelul Károlyi, Sala de Simpozioane
Prezentarea: „Înfăptuirea Unirii Prinicipatelor Române”, susținută de muzeograful Mihai Andrei Mocan și expoziție de fotografie intitulată „Unirea Principatelor Române în imagini”, realizată de Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”
Evenimentul se desfășoară în parteneriat cu Școala Gimnazială Nr.3 din Carei și Colegiul tehnic „Iuliu Maniu” Carei.

Miercuri, 25 ianuarie 2017, Primăria şi Consiliul local Ardud împreună cu Casa de Cultură „Dr. Augustin Mircea”, organizează manifestări dedicate unirii Moldovei cu Ţara Românească, sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza. Manifestările vor debuta la ora 11,30 cu depuneri de coroane la bustul lui A.I. Cuza din Ardud, iar de la ora 12,00, în sala de festivităţi din Ardud va avea loc un spectacol.

Pe scenă vor urca Corul de copii din Ardud şi Mădăras, Cercul de balet din Ardud, Cercul de dans sportiv “Dans Club ‘92”, Ansamblul folcloric CETATEA CODRULUI din Ardud, cu soliştii: Alina Sabău, Cornel Pop, Mihai Papariga, Teodora Bota şi Vlad Jurchiş, respectiv Ion şi Ionuc Ivanciuc din Maramureş.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu