Noapte fierbinte pentru pompieri

• publicat la: 1 January 2017
Noapte fierbinte pentru pompieri

În cursul acestei nopţi, în jurul orei 23:59, I.S.U. ,,SOMES” Satu Mare a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu la anexele gospodăreşti ale unei proprietăţi din localitatea Moişeni.

În cel mai scurt timp, la faţa locului, s-au deplasat pompierii din cadrul Secţiei de Pompieri Negreşti Oaş care au intervenit pentru localizarea şi lichidarea incendiului în colaborare cu un echipaj din cadrul SVSU Certeze.

Incendiul s-a manifestat generalizat, la şopronul şi acoperişul grajdului unei gospodări din localitatea amintită, prin eforturile concertate ale echipajelor de intervenţie reușindu-se protejarea grajdului şi a caselor învecinate.

Cauza probabilă a producerii incendiului: utilizarea focurilor de artificii în apropierea şopronului pentru depozitarea fânului.

Au ars, materialul lemnos din construcţia şopronului, acoperişul grajdului, fân, paie şi alte bunuri depozitate în acel moment în incinta şopronului.

Pompierii din cadrul Punctului de Lucru Tăşnad în colaborare cu pompierii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din localitatea Supur, au intervenit în cursul zilei de ieri, în jurul orei 16:33 pentru lichidarea unui incendiu la un autoturism situat pe raza localităţii Hurezu Mare.

Focul, provocat cel mai probabil de un scurtcircuit determinat de un conductor electric defect, a afectat partea frontală a autoturismului (zona compartimentului-motor) şi interiorul acestuia.

           Din fericire nu a fost rănit nimeni.

Peste 30 de pompieri şi paramedici au intervenit la un incendiu de proporţii

 În cursul serii de ieri, în jurul orei 22:03, I.S.U.,,SOMEŞ” Satu Mare a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu la sediul unei societăţi comerciale din localitatea Turţ.

   Incendiul s-a dovedit a fi unul de amploare, dezvoltat pe o suprafață de aproximativ  1500 mp, la o hală unde erau depozitate materiale pentru construcţii şi la cinci căpiţe de fân din curtea societăţii respective.

Incendiul s-a manifestat generalizat la aproximativ 90% din suprafaţa imobilului şi la căpiţele de fân, pentru stingerea acestuia și protejarea vecinătăților fiind concentrate în mod progresiv cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă şi un echipaj S.M.U.R.D. din cadrul serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă.

Prin eforturile concertate ale echipajelor de intervenţie s-a reușit salvarea magaziei de vopseluri şi protejarea proprietăţilor învecinate. Împrejurarea determinantă de producere a incendiului, în urma cercetărilor efectuate la faţa locului, a fost un scurtcircuit electric produs la un corp de iluminat amplasat în incinta depozitului.  Incendiul a fost lichidat după cinci ore, fără a exista victime.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu