Planul de împădurire al Primăriei pentru ascunderea simbolului românesc Monumentul Ostaşului Român a dat roade. Carei 1988 vs. Carei 2017

• publicat la: 20 februarie 2017
Planul de împădurire al Primăriei pentru ascunderea simbolului românesc Monumentul Ostaşului Român a dat roade. Carei 1988 vs. Carei 2017

Urmăriţi  imaginea  care arată o parte din centrul Careiului din anul 1988.

Calendarul floral este atent întreţinut, la fel şi spaţiile verzi. Puţine maşini….era perioada în care accesul la benzină era limitat. Fântâna arteziană era deja construită şi împrejmuită cu arbori care să filtreze praful stradal şi noxele eliberate de ţevile de eşapament ale maşinilor pentru a proteja persoanele ce se opresc să se relaxeze pe băncile din jur.

Peste doar puţin timp  este pus în aplicare planul de  ,, împădurire,,. Odată cu începerea lucrărilor la spitalul municipal Carei se plantează şi arborii tuia.

Planul de împădurire  continuă şi în zilele noastre când recent, jur împrejurul Monumentului Ostaşului Român au fost plantaţi brazi pe spaţiul verde.

Fiecare parte a Monumentului Ostaşului Român este atent marcată de câte un brăduţ …..

Perdeaua de tuia pe care administraţia  UDMR o întreţine atent  este mereu împrospătată cu arbori noi când unul se usucă…priviţi  dovada….

Bine întreţinuţi  de fiecare administraţie, arborii tuia îşi ating scopul pentru care au fost plantaţi, cel de blocare a vizibilităţii frumosului şi impunătorului Monument românesc.

Monumentul Ostașului Român din Carei este înscris la poziția nr. 304, cod SM-III-m-A-05382, în “Lista monumentelor istorice”, actualizată prin Ordinul ministrului Culturii si Cultelor nr. 2314/8 iulie 2004.

În tot acest timp, busturile simbol ale etnicilor maghiari sunt atent îngrijite. Românii din municipiul Carei , plătitori de taxe şi impozite locale, solicită un minim de respect pentru  toate monumentele şi busturile româneşti din oraş . Buletin de Carei se alătură lor şi solicită punerea în valoare a renumitului monument  de for public creaţie a sculptorului băimărean Gheza Vida denumit Monumentul Ostaşului Român . Proiectul realizat de celebrul arhitect Dâmboianu nu prevedea  nici un fel de vegetaţie în jurul acestui monument.

Buletin de Carei

comentarii

de Prof.Viorica Boldur la 20 februarie 2017 - 15:38

Asteptam cu interes ca edilii nostri sa isi vina in fire si sa inteleaga ca noi,romanii vedem batjocura,chiar daca ei isi imagineaza ca ne prostesc.Intr-o vreme aparusera niste ilustrate in care imaginea Monumentului era acoperita de un portret al lui Petofi.Acele ilustrate au disparut,oare cat mai trebuie sa asteptam pana sa dispara si „perdeaua” de tuia din jurul Monumentului?Chiar e necesar sa ni se puna rabdarea la incercare?Cred ca noi nu jignim pe nimeni-asteptam,insa,reciprocitate!

de seviyorum la 20 februarie 2017 - 20:32

Asteptati degeaba, doamna profesoara! Edilii sunt in firea lor! Cea ungarista!

de gaterul la 20 februarie 2017 - 21:57

arborii de tuia nu se pot aduce la gater pentru facut scanduri de mobila si scaune!

de Victor la 20 februarie 2017 - 22:25

Domnule primar ar trebui sa nu va ascundeti dupa consilieri! un barbat trebuie sa fie stapan pe situatie si sa fie primar pentru toti nu numai pentru cei de neamul lui. Faceti curat la monument si daca nu va place de el!

de Farcau Mariana la 20 februarie 2017 - 23:10

Totul are o limita.Mai trece mult timp pana la o rezolvare a „situatiei”?Romanul e rabdator din fire dar nu e bine sa profitati…Ce parere aveti domnule primar?

de careian la 20 februarie 2017 - 23:46

In fiecare an ma duc cu copii la ZIUA ARMATEI si NICIODATA nu putem vedea nimic ce se intampla in fata Monumentului. nici sonorizarea nu este buna si nici de auzit bine si nici de vazut nu vedem.Rusine domnule primar

de bandi la 20 februarie 2017 - 23:51

din tuia nu se poate face scaune si nu se taie atunci.greu intelegi ca numai copacii din parc au folosit pentru fabrica de scaune si mobila

de pavel la 21 februarie 2017 - 00:26

mai bine ati spune ce se face cu bugetul nostru de la oras!
e adevarat ca localul unde se mananca in centru este al vicelui si ca nu are autorizatie pentru terasa?

de Ovidiu la 21 februarie 2017 - 02:08

O evidenta porcarie…dar unde e prefectul ? unde e ministrul culturii ?
Nu il intreba nimeni de sanatate pe acest primar ?

de Sandu la 21 februarie 2017 - 10:35

e rusinos ce faceti domnule primar!
nu trebuie sa iubiti monumentul ci sa respectati fiecare locuitor al orasului indiferent de etnie!

de anonim la 21 februarie 2017 - 12:38

Cu regret sun ca noi romanii avem si noi partea noastra de vina !!! Atunci cand mergem la vot ne divizam in mii de bucati ….Cand vor intelege votantii romani din Carei SA FIE UNITI !!! nu se poate gasi un singur candidat roman care sa candideze???? fara sa fim uniti …vom fi in continuare calcati in demnitatea noastra.Iar aici politicienii care ne reprezinta chiar daca sunt in opozitii ar trebui sa inteleag ca numai uniti se poate invinge la CAREI !!!!

de Dr OZ la 21 februarie 2017 - 16:16

Cum sa fim uniti cand o individa (sa-i spun doamna este prea mult) sustine ca din biroul ei (situat peste drum) se vede Monumentul,iar faptul ca din orice alt unghi nu se vede, nu o intereseaza ! Este interesata sa-i linga madularele primarului pentru a-si mentine sotul intr-o functie pe care a ocupat-o fara concurs si nu are pregatirea necesara !!!!!!!!

de puiu la 21 februarie 2017 - 17:21

individa nu e cea cu eurobar care a luat foc intamplator dupoa ce a fost activata asigurarea????? nu acolo se tineau sedintele de la partidul noua democratie unde primarul si vicele au pus-o de consiliera????

de Dr OZ la 21 februarie 2017 - 17:42

Cred ca ai dreptate ‘PUIU’ ( de atunci stie sa „linga”)

de cornel la 23 februarie 2017 - 23:18

primarul e venit aici de la odoreu nu stie cum ecu monumentele mari si cum trebuie puse in valoare iar daca ia linga el numai consilieri din redactii maghiare e clara treaba. de la romani vrea numai banii acest primar!

de costica la 13 ianuarie 2018 - 11:30

fotografie monument de langa soclu lui dar la 3 pasi incoacesi incolo nimic nu se vede din el!RUSINE PRIMARIA CAREI!!!!

Raspunsuri

Lasati un comentariu