Monumentul Ostaşului Român din Carei ţinut în beznă

• publicat la: 28 ianuarie 2018
Monumentul Ostaşului Român din Carei ţinut în beznă

Monumentul Ostaşului Român din Carei e  în totală beznă. Noaptea nu este deloc iluminat iar ziua este atent înconjurat de perdeaua de tuia de peste 9m.  Administraţia locală ţine ascuns privirilor acest monument de for public deşi potrivit Legii 120 din 2006  trebuie să îl pună în valoare.

Peste drum, Castelul este luminat cu reflectoare puternice, la fel şi alte obiective din oraş. Oricum, reflectoare specifice pentru iluminat obiective de interes nu există montate la Monumentul Ostaşului Român ci numai nişte becuri  cu lumină chioară de la stîlpii din jur.

Monumentul Ostaşului Român din Carei a fost reabilitat în anul 2014 de către Consiliul Judeţean Satu Mare deoarece Primăria Carei a refuzat acţiunea de întreţinere şi punere în valoare a lui.

Buletin de Carei

http://www.buletindecarei.ro/2017/02/planul-de-impadurire-al-primariei-pentru-ascunderea-simbolului-romanesc-monumentul-ostasului-roman-a-dat-roade-carei-1988-vs-carei-2017.html

comentarii

de ghita la 30 ianuarie 2018 - 20:44

dece nu demarati sa strangeti semnaturi de la oameni pt a taia acei tuia de 9m inalti si sa se dea valoare monumentului.Sa vda primaru ca pe careieni ii intereseza monumentul din oras

de pro ciuta la 30 ianuarie 2018 - 21:36

o idee deosebita!merita pusa in practica!

de unio la 31 ianuarie 2018 - 13:02

se poate si asa, cu semnaturi, dar se va prelungi toata povestea cel putin pana la sfarsitul urmatorului mandat al lui kk0 vax. Pe de alta parte, daca tuia sau orice alti copaci nu erau prevazuti a fi amplasati acolo, adica lipsesc din conceptia autorilor monumentului, de ce mai trebuie „sa vda primaru”? Ar trebui pur si simplu taiati, daca primaria nu se ingrijeste sa-i scoata ca sa-i replanteze altundeva. Poate ca nici nu se pot replanta. In acel caz, ori sa-i scurteze pana la 1,5m, ori sa-i taie de tot. Doar n-o sa spuna cineva ca nu pot fi taiati fara aviz de la mediu, cand copacii aia nu au ce cauta acolo.

Lasati un comentariu