Şedinţă comună a Consiliilor Locale Carei – Oroshaza

• publicat la: 14 februarie 2017
Şedinţă comună a Consiliilor Locale Carei – Oroshaza

Împlinirea a 25 de ani de la înfrăţirea municipiului Carei cu oraşul Oroshaza din Ungaria va fi aniversată în cadru festiv vineri, 17 februarie 2017.  Momentul va fi marcat prin organizarea unei şedinţe comune a celor două Consilii Locale, care se va desfăşura începând cu ora 13.00, la castelul Karolyi din municipiul Carei. Ştirea a apărut recent pe pagina de Facebook a Primăriei Carei.

Am intrat de curiozitate pe site-ul primăriei din Oroshaza pentru a vedea dacă colaborarea de 25 de ani cu acest oraş a  influenţat  pozitiv   administratorii site-ului primăriei Carei, a informaţiilor la care au acces localnicii.

Lăsăm cititorii să judece singuri diferenţa.

http://www.oroshaza.hu/category/onkormanyzat/

Cei care au curiozitatea să între şi să citească vor remarca că fiecare naţionalitate este reprezentată la nivel local spre deosebire de Carei unde pănâ şi rromii au reprezentant la UAT Municipiul Carei, mai puţin românii din oraş.

Am reamrcat de asemenea şi faptul că activităţile ecvestre se desfăşoară la perifieria oraşului Oroshaza şi nu în centru  lângă Spitalul Municipal şi Policlinică. doar primnarul Kovacs se încăpăţânează să ţină în parc  caii de rasă cumpăraţi din banii careienilor pentru asociaţia familiei de consilieri din primărie.

A existat şi la Carei o propunere a consilierului Ciută de a aloca spaţii pentru grajdul de cai şi activităţi de echitaţie la periferia oraşului. Şi pentru cai şi pentru oameni ar fi fost un avantaj.  Doar că aversiunea primarului pentru consilierul Ciută se răsfrânge asupra  dezvoltării unei activităţi sportive cum este hipismul. Primăria Oroshaza  are pentru activităţi sportive  un teren de 25 de ha, spaţiu unde  au loc concursuri de hipism.

Merită să intraţi pe site să urmăriţi

http://www.oroshaza.hu/bogarzoi-loversenypalya/


Buletin de Carei

comentarii

de Horia Mărieș la 15 februarie 2017 - 11:29

Nu pot trece cu vederea peste faptul că într-un articol f. recent „Cine se aseamănă se adună!” Careianul / 19 minute ago / nu se poate abține să nu facă din nou insinuări abracadabrante despre presupusa legătură dintre site-ul napoca.news si publicația online BdeC.

Este cât se poate de clar faptul ca autorul este pur și simplu obsedat de BdeC și caută cu lumânarea diverse motive de sfadă. Este de așteptat publicarea motivării sentinței in procesul de calomnie care a fost judecat recent la Tribunalul Satu Mare, dosarul nr. 665/83/2016, speța Ciută vs. Szasz. Solutia pe scurt: Admite în parte cererea principală, admite în parte cererea reconvenţională, obligă pârâţii le retragerea articolelor şi comentariilor jignitoare în cauză de pe portalul „Opinie de Carei”, precum şi publicarea de către aceştia, pe cheltuială proprie, pe portalul menţionat, a prezentei hotărâri, respectiv obligă pârâţii-reclamanţi la publicarea de scuze, în mod public, pentru comentariile jignitoare publicate pe portalul „Buletin de Carei”, precum şi publicarea pe cheltuiala proprie, pe respectivul portal, a prezentei hotărâri; respinge restul pretenţiilor formulate în cauză, prin cererea principală, respectiv prin cererea reconvenţională; compensează reciproc cheltuielile de judecată ocazionate părţilor în primă instanţă.
Document: Hotarâre 30/2017 27.01.2017

Nu neg faptul că napoca.news este un portal care nici mie nu-mi inspiră prea mare incredere, ca și foarte multe altele de le lista publicată in articolul Careianului, dar de aici până la a băga in aceeași oală două cele ziare, este o cale mult prea lungă.

de Horia Mărieș la 15 februarie 2017 - 13:01

Apropo de cele scrise ceva mai sus. Oare cu ce este mai de încredere site-ul gratuit de care se folosește Careianul ca să-i găzduiască blogul numit OdeC și anume „Blog la WordPress.com. Tema: Expound de Konstantin Kovshenin.”?

Konstantin este un tânăr (de altfel simpatic și probabil foarte isteț IT-ist) cetățean rus care locuiește la Moscova, adică în țărișoara lui Владимир Путин?

Ar trebui să tragem concluzia (falsă și insinuantă) că cetățeanul din România ce folosește ca alias „Careianul” este de fapt un adept și un simpatizant fățiș al sovieticilor, a celor ce sunt demni urmași ai nenorocitului și mult hulitului KGB?

[După absolvirea universității, Putin a fost recrutat de KGB, în serviciul de contraspionaj. În 1976 a terminat cursul de perfecționare al KGB din Ohta, Leningrad. Apoi, conform spuselor lui Iuri Felștinsky și ale lui Vladimir Pribîlovski, a servit la așa numita direcție nr. 5 a KGB-ului, care combătea opoziția politică. Ziarul Washington Post a indicat faptul că el s-a ocupat o vreme cu urmărirea unor cetățeni străini aflați la Leningrad. A primit ulterior oferta de a se transfera la serviciul de inteligență aflat în sarcina primei direcții a KGB (în rusă: Первое Главное Управление) și a fost trimis pentru antrenamente suplimentare vreme de un an la Școala Superioară Dzerjinski a KGB, din Moscova iar apoi, prin mijlocul anilor 1980, la Institutul KGB Yuri Andropov din Moscova (acum fiind Academia pentru Intelligence Extern). Din 1985 până în 1990, KGB-ul l-a repartizat pe Putin la Dresda, pe atunci în Republică Democrată Germană. După prăbușirea regimului comunist al Germaniei de Est și a sistemului comunist din celelalte state satelite ale Uniunii Sovietice, Putin a fost rechemat în Uniunea Sovietică, la Leningrad, iar în iunie 1991 a ocupat un post la facultatea de relații internaționale a Universității din Leningrad, aflându-se în subordinea vice-rectorului Iuri Molceanov. În această nouă calitate, Putin ar fi supravegheat colectivul studențesc și pe recruți. A reluat legăturile cu Anatoli Sobceak, pe atunci primarul Leningradului. Sobceak lucrase ca asistent universitar în timpul anilor studenției lui Putin și a fost unul din mentorii acestuia. Putin a demisionat formal de la serviciile de securitate a statului la 20 august 1991.]

Evident că nu! Nu vehiculez supoziții abracadabrante.

Aș face treaba asta poate doar dacă aș avea un dinte împotriva finului sas. Așa cum are el împotriva BdeC și a proprietarei acestui ziar online. Dar n-am!

Fiecare pasăre pe limba ei piere. Careianul: „Vede paiul din ochiul altuia, dar nu vede bârna din ochiul său” (proverbe românești).

(„My name is Konstantin Kovshenin. I am a WordPress developer, enjoying life in Moscow. I work with the finest WordPress folks at Automattic, the company behind WordPress.com and many other great things. When I’m not writing themes or plugins, I’m probably contributing to the WordPress Core.”)

https://konstantin.blog/about/

de dorin la 16 februarie 2017 - 23:28

iar va fi dezmat dupa!!!!!

Lasati un comentariu