Investitori de anvergură la întâlnire cu conducerea judeţului

• publicat la: 13 March 2017
Investitori de anvergură la întâlnire cu conducerea  judeţului

Luni, 13.03.2017, în cabinetul prefectului judeţului Satu Mare a avut loc o nouă întâlnire între top-managementul  companiei ALU MENZIKEN, dezvoltatorul investiţiei din comuna Medieşu-Aurit şi conducerea judeţului Satu Mare pentru a analiza stadiul derulării investiţiei.

Din partea companiei au fost prezenţi  Ingolf Planer, CEO(Chief executive officer) şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie, Benedikt Wolfram, CFO (Chief Financial Officer) şi Didier  Senn – directorul general al fabricii de la Medieşu Aurit, judeţul Satu Mare fiind reprezentat de către prefectul Radu Bud, respectiv de către preşedintele Consiliului Judeţean, Pataki Csaba.

Prefectul Radu Bud a făcut o scurtă prezentare a investiţiilor majore în infrastructura judeţului Satu Mare, amintind centura de ocolire a municipiului, care odată cu finalizarea investiţiei Ungariei în prelungirea autostrăzii M3 va conecta rapid judeţul cu reţeaua de autostrăzi spre Europa, proiectul unui nou pod peste Someş în zona comunei Medieşu-Aurit,  care a fost recent prezentat vicepremierului Sevil Shhaideh şi are susţinere guvernamentală precum şi recenta modernizare a aeroportului Satu Mare.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei care investeşte în fabrica pentru extrudarea aluminiului şi turnătoria de la Medieşu-Aurit a reiterat principiile care au ghidat alegerea locaţiei pentru  investiţie, şi anume:  implicarea în viaţa socială a comunităţii, faptul că oferă nu doar slujbe ci posibilitatea de a dezvolta o carieră  şi dorinţa de a realize piese şi componente made in Romania cu rigoarea mecanismelor elveţiene. Prin faptul că doresc să angajeze specialişti bine pregătiţi şi bine plătiţi, investitorii au promis că vor deveni parteneri ai comunităţii locale şi judeţene.

 

În acest moment se lucrează la documentaţiile privind alimentarea cu energie electrică a complexului precum şi pentru obţinerea acordului de mediu. Se preconizează ca în a doua parte a anului 2018 să demareze producţia.

În cifre, această investiţie înseamnă peste 44 milioane de euro -   în prima etapă vor fi construite 2 hale de producţie iar numărul de angajaţi va ajunge la peste 600. Principalii clienţi ai companiei de la Medieşu Aurit vor fi din industria aeronautică şi din domeniul automotive (Recaro, Audi, BMW, Bentley, Daimler, altele).

 

Buletin de Carei

Lasati un comentariu