În atenţia claselor a VI-a. Premii atractive la concursul despre UE

• publicat la: 29 mai 2017
În atenţia claselor a VI-a. Premii atractive la concursul despre UE

Elevii de clasa a VI-a din judeţul Satu Mare au la dispoziție cinci zile pentru a se înscrie în concursul Euro Quiz, organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Cum particip?

Euro Quiz este un concurs între echipe! De aceea, împreună cu un profesor coordonator, stabiliți membrii echipei și alegeți un nume pentru echipa voastră. Fiecare echipă înscrisă în concurs trebuie să aibă 4 membri (elevi din clasa a VI-a) și să fie coordonată de un profesor.

Completați formularul de înscriere, după ce ați citit regulamentul concursului.

 Competiția Euro Quiz este o activitate antrenantă și educativă, deschisă tuturor elevilor din școlile gimnaziale naționale, de la clasa a VI-a. Scopul său este de a spori și de a consolida în rândul elevilor cunoștințele despre Uniunea Europeană și de a dezvolta abilitățile de lucru în echipă.Concursul se concentrează pe valorile Uniunii Europene, instituțiile europene, istorie, geografie, artă și gastronomie.

La concurs participă echipe formate din patru copii de clasa a VI-a, conduși de un profesor coordonator. Pentru a se înscrie, profesorii trebuie să acceseze platforma online, http://europacasanoastra.ro/euroquiz/, până vineri, 2 iunie, ora 12:00, în timp ce competiția online va avea loc pe 9 iunie, ora 11:00. Cele mai bune două echipe vor fi invitate să participe în etapa finală, difuzată pe postul național de televiziune. Câștigătorii etapei finale vor fi premiați cu biciclete, iar profesorii vor primi genți practice de călătorie.

Între timp, echipa “Europa, casa noastră” desfășoară 10 vizite în școli din 10 județe ale țării, și anume: Giurgiu, Teleorman, Ialomița, Vaslui, Brăila, Galați, Călărași, Buzău, Tulcea și Constanța.

Concursul Euro Quizface parte din inițiativaEuropa, casa noastră, o campanie educațională pe teme europene, dezvoltată de Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Aflat la prima ediție online, Euro Quiz este un concurs pe teme europene deschis tuturor școlilor gimnaziale din România (elevilor din clasa a VI-a). Participanții au șansa să se califice în marea finală ce se va desfășura în cadrul unei emisiuni televizate. Premiile atractive și, mai ales, cunoștințele acumulate, lucrul în echipă și experiența dobândită sunt tot atâtea motive să vă înscrieți în concurs!

 

Lasati un comentariu