ASTRA Carei şi Voluntarii Invictus l-au comemorat pe Mihai Eminescu

• publicat la: 15 iunie 2017
ASTRA Carei şi Voluntarii Invictus l-au comemorat pe Mihai Eminescu

,,Bine ai venit în casa noastră,
Neamule, tu floarea mea albastră….. 
Eminescu,,

 

Celebrarea strămoșilor este prima datorie a unei națiuni către ea însăși, este sigiliul moral al identității afirmă Laurian Stănchescu, Președinte al  Fundației „Ideea Contemporană”, Membru titular al Uniunii Scriitorilor din România, Membru titular al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

În acest an se împlinesc 128 de ani de la moartea marelui poet naţional, supranumit „poetul nepereche”. Mihai Eminescu a murit în 15 iunie, la vîrsta de 39 de ani, în Casa de sănătate a medicului Şuţu, din Bucureşti. „Luceafărul poeziei româneşti” este înmormîntat în Bucureşti, la Cimitirul Bellu.

Joi, 15 iunie 2017, de la ora 13,00, Mihai Eminescu a fost comemorat şi la Carei de către Asociaţiunea ASTRA Carei în colaborare cu voluntarii Invictus de la Şcoala Gimnazială nr.3.  S-au alăturat şi  elevi de la Colegiul Tehnic Iuliu Maniu însoţiţi de prof.Elena Coşarcă, câteva cadre didactice,  consilierul Ilie Ciută.

Voluntarii de la Invictus au venit cu tabloul lui Mihai Eminescu precum şi materiale deosebit de migălos lucrate dedicate memoriei acestuia pe care le-au aranjat pe locul unde va fi amplasat bustul poetului.

Despre importanţa acestei comemorări au vorbit  prof.Carmen Dindelegan şi ing.Daniela Ciută din partea Despărţământului ASTRA Carei. Rând pe rând, elevii au recitat poezii din lirica eminesciană  şi împreună cu întreaga asistenţă au fost cântate binecunoscutele  melodii O, rămâi, Pe lângă plopii fără soţ, Mai am un singur dor  dar şi piesa regretaţilor Doina şi Ion Aldea Teodorovici – Eminescu.

În data de 3 mai 2017  a fost aprobat de către Consiliul Local Carei proiectul iniţiat de  ASTRA Carei pentru amplasarea unui bust al lui Mihai Eminescu în parcul din faţa Parchetului. Momentan se află în lucru întocmirea dosarului pentru  obţinerea avizului de la serviciul Urbanism şi Comisia Zonală a monumentelor.

 

Buletin de Carei

 

Asociaţiunea ASTRA Carei apelează pe această cale la toţi cei care au posibilitatea de a dona … 5 lei pentru Eminescu la Carei.

Deoarece  Despărţământul  ASTRA Carei este subordonat  Asociaţiunii ASTRA de la Sibiu, contul în care vă rugăm să depuneţi donaţiile este următorul-

RO47RNCB 0227 0182 4739 0001

deschis la BCR Sibiu, codul de identificare fiscală fiind   4405910.

La Destinaţia sumei vă rugăm să notaţi… pentru Eminescu la Carei.

comentarii

de Protestatarul din umbra la 15 iunie 2017 - 23:13

In sfirsit se pote misca ceva doar ramine un doar cind rominii simt in ceafa rasuflarea extremismului maghiar.

Lasati un comentariu