Acum 5 ani s-au deschis porțile orașului Carei pentru Mihai Eminescu

• publicat la: 3 mai 2022
Acum 5 ani s-au deschis porțile orașului Carei pentru Mihai Eminescu

Din data de 3 mai 2017, porţile oraşului Carei s-au deschis pentru Mihai Eminescu. Acum 5 ani avea loc la Carei o ședință de CL în care s-a aprobat după ani de zile, amplasarea bustului nepieritorului Mihai Eminescu, geniul națiunii române. Un consilier UDMR spunea  în 2015 că Mihai Eminescu nu și-a adus contribuția la cultura locală, dând astfel dovadă nu doar de ignoranță ci și de rea voință. La data de 3 mai 2017, s-a votat pentru amplasarea bustului Mihai Eminescu la Carei, cu scandalul aferent. Doar cei care luptă obțin la Carei dreptul de a-și păstra identitatea națională cu tot ce implică aceasta. 

Amplasarea unui bust sau monument românesc la Carei este o adevărată aventură în condițiile  în care din conducerea orașului nu face parte niciun român. Minoritarii aflați la conducere  tratează cu nerecunoștință faptul că România asigură fiecărei minorități toate drepturile de exprimare și susține financiar toate solicitările lor. Floare rară recunoștința pentru unii.

Așa se face că pentru a obține aprobări pentru reabilitări de monumente românești existente sau amplasări de busturi sau monumente noi, de la minoritarii aflați la conducerea orașului, trebuie să lupți.

Doar cine luptă câștigă! Dar pentru că nu mai vrem să fim robi în țara noastră, vom lupta în continuare.

Bine ai venit în casa noastră, neamule, tu floarea mea albastră…Mihai Eminescu!

Carei, 2017. Bine ai venit în casa noastră, Mihai Eminescu

Bustul lui Mihai Eminescu de la Carei a fost dorit doar de ASTRA Carei

Primarul Kovacs incită împotriva Adunare Generală ASTRA la Carei prin finul său plătit ca PFA din banii careienilor

Daţi 5 lei pentru Eminescu la Carei. Campanie de strângere de fonduri

Minciuna are picioare scurte! Buletin de Carei vă prezintă documentul care atestă dezinformările promovate în cazul amplasării bustului lui Mihai Eminescu la Carei

ASTRA Carei şi Voluntarii Invictus l-au comemorat pe Mihai Eminescu

Daniela Ciută

Lasati un comentariu