Câştigătorii Festivalului de folclor de la Odoreu ,,Deschideți porțile mari”

• publicat la: 11 iunie 2017
Câştigătorii Festivalului de folclor de la Odoreu ,,Deschideți porțile mari”

Duminică, 11 iunie, în sala Casei de Cultură din Odoreu s-a desfășurat cea de a VI-a ediție a Festivalului de folclor pentru preșcolari ”Deschideți porțile mari”, în organizarea Consiliului Județean Satu Mare, Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, Inspectoratul Școlar Județean și Consiliul Local Odoreu și Grădinița cu program săptămânal ”Floarea de Lotus” Odoreu.

Deschiderea festivalului a avut loc la ora 13.00 în prezența directorului Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, Robert Laszlo, a primarului din Odoreu, Dumitru Pop și a reprezentanților Consiliului Județean.

La acest festival s-au înscris peste 200 de copii de la Grădinițele din Tășnad, Târșolț, Valea Seacă, Roșiori, ”Floare de Lotus” Odoreu Satu Mare. Nimeni din Carei nu s-a înscris la acest Festival.

Juriul a fost format din personalități culturale ale județului Satu Mare.

Concursul s-a desfășurat pe trei secțiuni: formații de dansuri coregrafice, interpreți vocali și instrumentiști și jocuri de copii. O parte din activități s-au desfășurat în cadrul unor ateliere de lucru, de pictură precum confecționare de diferite obiecte și jucării.

Lista câștigătorilor festivalului: Marele premiu, Grădinița cu Program Prelungit 14 mai, premiul 1 Grădiniță cu Program Normal Roșiori, premiul 2 GPP nr 9 premiul 3 GPP nr 11, la secțiunea formații coregrafice.

Premiul 1, Mărgineanu Luca de la GPP nr, 13, premiul 2 Macovei Vanesa de la GPS „ Floare de Lotus” și Burdea Alesia de la GPP nr 1; premiul 3 Andreica Maria de la GPP Voinicelul și Todea Alex; mențiune Darida Giulia de la GPP Draga Mea; premiul special GPN Decebal și Țiriac Iulia de la GPP nr .1 la secțiunea interpretare.

De asemenea la secțiunea Folclorul Copiilor premiul 1 Grădinița cu Program Normal Valea Seacă și Gradinița cu Program Special „ Floare de Lotus”.

De la an la an, calitatea festivalului a crescut, formațiile și interpreții participanți fiind tot mai bine pregătiți, prezentându-se în concurs cu reprezentații autentice și costume respectând aspectele tradiționale.

 

comentarii

de mihai la 12 iunie 2017 - 09:36

Credeti ca la gradinitele din Carei isi pierde cineva timpul sai invete pe copii dansuri populare Romanesti .Daca era concurs de dansuri unguresti erau participanti de la fiecare gradinita din carei. Daca noi romani nu vom face ceva ne vom pierde traditia si identitatea de romani, cea ce urmaresc unguri

Lasati un comentariu