Românca Simona Halep în finala Roland Garros. Tot mai aproape de locul 1 mondial !

• publicat la: 8 iunie 2017
Românca Simona Halep în finala Roland Garros. Tot mai aproape de locul 1 mondial !

Jucătoarea româncă de tenis Simona Halep, locul 4 în clasamentul WTA a câştigat, joi, partida cu Karolina Pliskova (Cehia, 3 WTA), în semifinalele turneului de la Roland Garros (Franţa), dotat cu premii în valoare totală de 16.700.000 de euro, cu scorul de 6-4, 3-6, 6-3.

Când toată lumea credea că nu mai are puterea să se mobilizeze ca măcar să reușească să câștige un turneu de grand slam, Simona Halep a uluit o lume întreagă cu puterea ei de revenire. Cu mare ambiție, a urcat din nou în clasamentul WTA și se luptă ca o zmeoaică să ajungă pe locul 1. Dacă reușește această performanță, va  fi prima româncă din istoria noastră sportivă care atinge această remarcabilă performanță. Hai Simona!

„Este minunat să fiu iarăşi în finală la Roland Garros, este turneul meu favorit, a trebuit să mă mişc mult, să o împing mai mult. A fost terenul mai lent azi, pe hard am câştigat contra ei, am avut emoţii, ştiam că trebuie să mă mişc mult. Nu voi face nimic special mâine, mă moi relaxa. Ostapenko este o adversară puternică, nu are nimic de pierdut, nici eu, aşa că voi da totul. Mi-am controlat bine nervii şi am rezistat la final”, a declarat Halep, la finalul meciului.

În luna mai din 2013, la turneul WTA de la Roma, Simona Halep a ajuns până în semifinale, unde a pierdut în fața numărului unu mondial, americanca Serena Williams. În iunie a câștigat turneul de la Nuremberg, urmând cel de la Den Bosch, desfășurat pe iarbă, și a devenit astfel prima româncă din istoria tenisului care câștiga două turnee la rând pe suprafețe diferite. La Budapesta, Simona Halep a reușit să câștige al treilea turneu din cariera sa, după ce a învins-o în finală pe Yvonne Meusburger, iar la New Heaven, în SUA, a câștigat al patrulea turneu, disputat în finală cu cehoaica Petra Kvitova. Două luni mai târziu, la Moscova, Halep a reușit să triumfe în a cincea finală din carieră. Tenismena a câștigat peste un milion de dolari din tenis în 2013 și a finalizat seria turneelor cu victoria de la Turneul Campioanelor de la Sofia, fiind cel de-a șaselea turneu pe care l-a trecut în palmares.

Simona Halep a oscilat în 2015 între rezultate bune şi cele mai puţin strălucite, obţinând trofeul la Shenzhen Open, Dubai şi Indian Wells. A jucat în semifinală la Miami, în sferturi la Australian Open, dar a și pierdut, în primul tur la Madrid şi în turul secund la Roland Garros.

Începând cu august 2016, Halep ocupa locul 4 în clasamentul mondial și câștiga 3 titluri WTA. În 2017, Simona Halep și-a început sezonul cu o victorie la turneul Shenzhen din China, dar a fost scoasă de Katerina Siniakova. A câștigat turneul de la Madrid pentru a doua oară, împotriva Kristinei Mladenovic, devenind astfel prima jucătoare româncă care ajunge de trei ori în finala turneului.

Simona a fost mai reținută în declarații, mai modestă, dar a câștigat. Acum este în finală. Depinde numai de ea să devină numărul 1 mondial!

În finala de sâmbătă, de la ora 16.00, Halep o va întâlni pe jucătoarea letonă Jelena Ostapenko, locul 47 WTA. Viitoarea adversară a Simonei a învins-o, joi, scor 7-6 (4), 3-6, 6-3, pe elveţianca Timea Bacsinszky devenind astfel prima sportivă din Letonia, din toate timpurile, calificată într-o finală la Roland Garros.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu