Simona Halep în optimi la Wimbledon,devine jucătoarea cel mai bine clasată rămasă în competiţie

• publicat la: 29 iunie 2014
Simona Halep  în optimi la  Wimbledon,devine jucătoarea cel mai bine clasată rămasă în competiţie

Simona Halep s-a calificat pentru prima dată în carieră în optimile de finală ale turneului de Grand Slam de la Wimbledon. Simona a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 6-1, într-o oră şi zece minute, pe elveţianca Belinda Becici.

Românca o va întâlni în optimile turneului de la Wimbledon pe Zarina Diyas (Kazahstan). Adversara Simonei joacă în optimi după ce a învins-o pe finalista din 2010, Vera Zvonareva, cu 7-6, 3-6, 6-3.

Simona a așteptat să se oprească ploaia pentru a putea juca împotriva Belindei Bencic.În vârstă de doar 17 ani, Bencic este câştigătoarea titlului de anul trecut, la junioare.

Serena Williams, numărul 1 mondial, a fost eliminată, tot sâmbătă, de la la Wimbledon. Williams a fost învinsă de franţuzoaica Alize Cornet, locul 24 WTA, scor 1-6, 6-3, 6-4

Americanca este eliminată pentru a treia oară consecutiv în fazele incipiente la un Grand Slam. La Roland-Garros, ea a părăsit turneul în turul doi, iar la Melbourne în optimi.

Serena Williams a câştigat la Wimbledon de cinci ori şi a jucat două finale.

Odată cu eliminarea americancei din competiție, Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, a devenit jucătoarea cel mai bine clasată rămasă în competiţie.

Vineri, chinezoiaca Na Li, numărul 2 mondial, a fost și ea eliminată, în turul trei al turneului de jucătoarea cehă Barbora Zahlavova Strycova, locul 43 WTA.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu