Un ONG careian nu primeşte finanţare. Altul este ignorat

• publicat la: 19 iulie 2017
Un ONG careian nu primeşte finanţare. Altul este ignorat

Marţi 18 iulie 2017  a avut loc şedinţa  ordinară a CL Carei. Pe ordinea de zi a figurat şi  solicitarea acordului consilierilor pentru finanţarea a două asociaţii, una sportivă şi una culturală.  Acest proiect a fost cel care a iniţiat cele mai multe dezbateri.

Unele informaţii nu au fost făcute publice  consilierilor aşa că aceştia au discutat doar despre materialele ce le-au fost oferite în mapa de şedinţe. Despre Asociaţia Werdnig Hoffman care a depus în termen  un proiect  nu s-a discutat  iar  preşedintele acesteia afirmă că a fost chiar schimbată încadrarea proiectului fără a fi anunţaţi.

,,Robert Veres Am ramas complect stupefiat citind acest articol, cum adica in prima sesiune nu s-a depus nici un proiect pe domeniul „cultura-sport”. Asociatia Werdnig Hoffman a depus in prima sesiune un proiect pe domeniul cultura-sport cu nr. de inreg. 7442/29.05.2017 pentru o tabara de creatie pentru tineri cu dizabilitati pe care o organizam anual la Bobald. Nu stim din ce motive, comisia de selectie si evaluare a mutat acest proiect in domeniul social, fara sa fim intrebati sau anuntati. Am depus o contestatie cu nr. de inreg. 9910/14.07.2017 care dupa cum se vede nu s-a discutat in aceasta sedinta. Oricum, conform ghidului publicat pe site-ul Primariei Carei, raspunsul trebuie sa-l primim in 5 zile lucratoare de la data depunerii, sper sa-l primim!!! Cu respect, Robert Veres presedinte As. Werdnig Hoffman,,

În ce priveşte proiectul depus de asociaţia culturală Reketye acesta nu a primit finanţare  din mai multe motive dar adminsitratorul Beko recunoaşte că   ,,a fost vina noastră,,.

referat specialitate karate do

aviza asociatii proiect P.V. nr 3

asociatie reketye PV nr 3 pag 2

asociatie reketye punct de vedere juridic

Consilierii locali, cei atenţi, au atras atenţia supra unor neconcordanţe privind  modul de acordare al finanţării.  Consiliera Eva Mărginean  a semnalat faptul că din proiectul de hotărâre nu reiese faptul  că ,,este asociaţie sau fundaţie sau….,,  iar cererea este  neclară nefiind specificat pentru ce fel de activităţi concrete  se solicită fonduri de către clubul de karate.

Consiliera Lavinia Szulak şi-a exprimar nedumerirea  în ce priveşte  conţinutul PH şi a propus amânarea acestui punct.

Consilierul Ilie Ciută a solicitat  corectitudine din partea CL  în ce priveşte abordarea acestui proiect. …,,să fim corecţi şi să spunem că pentru nefinanţare tabăra de muzică a asociaţiei Reketye de vină suntem noi şi aparatul din primărie, paenii au depus cererea din 29 mai deci era timp suficient pentru a intra pe ordinea de zi a şedinţei precedente şi o puteam aproba…în cazul lor există specificat concret pentru ce anume se solicită fonduri ceea ce pentru clubul sportiv de karate nu există…ajut fiecare asociaţie din oraş dar acum comisia de specialitate ne  cere bani de aprobat doar pentru  clubul sportiv… Cei de la Reketye şi-au făcut treaba dar noi şi aparatul din primărie , nu…,,

Pentru acest an a fost prevăzută în bugetul local suma de 200.000 lei pentru finanţări nerambursabile pe domeniile cultură, sport pentru cluburi şi asociaţii. Potrivit celor declarate de administratorul public Beko Tamas  va mai exista o sesiune de depunere de proiecte pentru finanţare .

La data de 7 februarie 2017 a mai fost depusă la registratura Primăriei Carei o cerere de solicitare de ajutor financiar , nr.1315 din partea  clubului sportiv Sakura, cerere rămasă FĂRĂ răspuns din partea Primăriei Carei.  La fel ca şi următoarele depuse  de această asociaţie.

Nici asociaţiunea ASTRA Carei nu a primit un răspuns la cererea de informaţii nr. 7887 din data de 7 iunie 2017 deşi termenul de 30 de zile a fost depăşit. În această situaţie se află şi alţi careieni, persoane fizice care au depus cereri, cu număr de înregistrare la Primăria Carei.

Buletin de Carei

comentarii

de mda la 20 iulie 2017 - 08:46

Asociatia WH cere bani ptr a plati un salariat? Un ong cu un eveniment pe an de ce are nevoie de salariat?

de Buletin de Carei la 20 iulie 2017 - 08:54

Asociatia cere bani pentru o tabara de vara pe care o orgsanizează an de an pentru persoanele cu handicap. Ati fost vreodata acolo , ati facut voluntariat ca sa stiti despre ce este vorba sau aruncati cuvintele doar? Credeti ca persoanele cu handicap nu au dreptul la activitati ?

de mda la 20 iulie 2017 - 09:08

Un ong cu un eveniment pe an de ce are nevoie de salariat?

de Safimseriosi la 20 iulie 2017 - 09:59

Cei de la Asociatia WH se ocupa permanent cu persoanele care sufera de o boala rara , nu numzi odata pe an. Mi se pare normal, ca o persoana sa aiba un salariu pentru munca si efortul depus pentru a ajuta oamenii cu dizabilități

de Buletin de Carei la 20 iulie 2017 - 11:18

In primul rand acest ONG are o multitudine de evenimente organizate pe parcursul anului. Exista persoana sanatoase din toate punctele de vedere care nu au la activ organizare activitati cultural stiintifice asa ca toata lauda pentru acesti careieni cu handicap locomotor. Sunt un exemplu pentru comunitatea careiana. Pacat ca au doar un angajat in conditiile in care si ei au dreptul la viata.

de mda la 20 iulie 2017 - 15:03

Nu, nu au alte evenimente, cel putin de genul care costa bani.
Deci nu aveti raspuns nu ma mira. Daca asi vedea ca multele mii de lei care intra la WH sunt cheltuiti ptr acei oameni batuti de soarta n-ar fi nici o problema. Problema e ca miile, zeci de mii de lei dispar fara urme. Adica urme sunt, in contabilitate, desigur, dar in realitate….

de boris la 20 iulie 2017 - 15:11

va dati la bani pentru handicapati si nu mai vedeti banii luati de udemereu pentru chefuri si chiolhane si pentru reparatiie la sediu ca sa fie undde sa face pentru ei chefurile!!!!in spate la cladire d ela udemereu se tin chefurile si pe banii de la careieni a fost reparat si modernizat cladire1
daca ai avea un copil cu handicap cati bani ai cere pentru ajutor? felicitiari boby pentru tabere care faci si pentru activitatile voastre!

de sanda la 20 iulie 2017 - 15:12

si la unele cluburi de sport se dau bani si daca nu pregatesc pentru oras copii

de mda la 20 iulie 2017 - 15:54

nu sunt tabere ci doar una din multe mii de lei, adica zeci de mii de lei de la un ong cu 1 angajat.
In domeniul cluburilor sportive nu prea cunosc, nu ma bag.

de Buletin de Carei la 20 iulie 2017 - 16:28

Cate tabere ati organizat ca sa aveti notiunea cheltuielilor? Daca chiar sunteti interesat de reducerea cheltuielilor, asociatia Werdnig are nevoie de voluntari in perioada taberei. Cu aceasta ocazie veti cunoaste si situatia celor cu handicap din Carei si apoi va veti putea exprima in deplina cunostinta de cauza. In loc de invidie practicati voluntariatul.

de mda la 20 iulie 2017 - 16:46

Chiar asta e. Am organizat mai multe ca WH si ca dvs in total, cunosc indeaproape atat persoanele din anturajul asociatie cat si „munca” (haha) asociatiei. Chiar de acea stiu ce spun.

de sanda la 20 iulie 2017 - 19:20

ca doar nu esti de la tapo…..mda?

de mihai la 21 iulie 2017 - 16:13

Dar clubul cu doi sportivi merita 23500 se ron? Sa vada ce raspuns imi dai ….mda .

de Safimseriosi la 21 iulie 2017 - 17:57

Club cu doi sportivi, si fără activitate. As fi curioasa pe ce se cheltuie acea suma imensa. Cei de la Rekettye macar au activitate, si nu au primit banii, singurul D-nul Ciuta a recunoscut ca s-a greșit in legatura cu Rekettye.

de dik te la 27 iulie 2017 - 15:18

Hat akuma dake a karateka va fi 100 ekipa in orasule akor toate primeste 230 millio penz?Da ce este ijen demokracia?

de Buletin de Carei la 27 iulie 2017 - 16:16

Nu aceasta e problema adevarata ci discriminarea care se practica la Primaria Carei in toate domeniile.

de dik te la 27 iulie 2017 - 20:38

Kedves doamna Ciuta,diszkriminarej az van pentru ke ar fi tulzas se mai primeaske si celelalt karatej klub alti bani de la primejria

de Buletin de Carei la 27 iulie 2017 - 20:59

In limba română discriminare inseamna că asociatiile sportive locale nu sunt tratate in mod egal. Cea cu multi sportivi si rezultate nu primeşte nimic, plateste chirie pentru o sala de sport si pentru deplasari iar cea cu 2-4 sportivi primeste banii. Nici asociatia Werdnig Hoffman nu a primit sustinere. Se pare ca cei care au pareri proprii si principii nu sunt agreati de conducerea orasului. Ba mai sunt si certati cand colaborează cu Buletin de Carei. Vi se pare cunoscută situaţia?

de dik te la 30 iulie 2017 - 15:57

Pej hogy se primeaska totul asociatii la fel.Nem lehet pentru ke nu suntem in comunizmus.Nici Ronaldo nu are anyi jo-jo ca si kapitanul de ekipa de la Viktoria(desi mind a ketto este futbalista)

de dik te la 30 iulie 2017 - 20:56

Adig pine can seful nostri Kaizer Lajos este bulibasa,aici in orasul nostru nem lesz sport.A distrus si tonkre tett pe futbol iar akum pune bete in roata si la cselelelte sportok

de Veres Robert la 14 august 2017 - 09:34

In primul rand stimate „mda” consider ca, un om care nu isi asuma vorbele, este un nimeni. In fata mea este un zero barat. Dvs. nu stiti nimic din ceea ce se intampla in aceasta asociatie, indiferent de ce evenimente organizam, noi ne simtitm bine, si da avem un angajat cu 2 ore, un asistent social, deoarece era necesar pentru acreditarea asociatiei in serviciile sociale. Daca va intereseaza mai multe, va asteptam si in tabara ca sa vedeti unde se duc zecile de mii de lei, cum ziceti dvs. sau va voi raspunde personal cand veti binevoi sa va asumati numele real. O zi buna!

Lasati un comentariu