A 112-a Adunare Generală ASTRA de la Carei este consemnată pe pagina Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale

• publicat la: 18 octombrie 2017
A 112-a Adunare Generală ASTRA de la Carei este consemnată pe pagina Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale

Reprezentantul Ministerului Culturii și Identității Naționale, Secretarul de Stat Alexandru Pugna, a fost prezent la Carei în data de 14 octombrie la invitaţia Despărţământului ASTRA Carei. Domnia sa a luat parte la lucrările celei de-a 112-a Adunări Generale ASTRA, la ceremonia de dezvelire a bustului lui Mihai Eminescu precum şi la masa comună servită la Casa de Cultură Carei. Marţi, 17 octombrie, pe pagina Ministerului Culturii și Identității Naționale a apărut un material legat de acest eveniment istoric pentru judeţul Satu Mare şi municipiul Carei pe care îl redăm în continuare.

,,Secretarul de Stat în Ministerul Culturii și Identității Naționale, Alexandru Pugna, a participat sâmbătă, 14 octombrie 2017, la cea de-a 112-a Adunare Generală a Asociațiunii Transilvane pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român ASTRA. Manifestarea, organizată pentru prima dată la Carei, în județul Satu Mare, a reunit mari personalități ale culturii și spiritualității românești: conducerea Academiei Române, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, P.S. Virgil Bercea, Episcopul Greco-Catolic de Oradea, Prefectul Județului Satu Mare – Darius Filip, Prof. Univ. Dr. Dumitru Acu – Președintele ASTRA, precum și alte personalități ale vieții culturale și administrative din țară și din străinătate.

Deschiderea festivă a avut loc la Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” din Carei, în sala fostei prefecturi în care s-a constituit Despărțământul ASTRA Carei și în care s-a semnat de către Iuliu Maniu reinstaurarea administrației românești în acest oraș. Asociațiunea ASTRA a avut un rol esențial cultural și politic în lupta pentru eliberarea națională a românilor transilvăneni, pentru menținerea unității naționale și pregătirea Marii Uniri din 1918.

După festivitatea de deschidere a urmat ceremonia de dezvelire a bustului poetului național Mihai Eminescu, serviciul religios, depuneri de coroane, alocuțiuni și momente artistice.

Reprezentantul Ministerului Culturii și Identității Naționale, Secretarul de Stat Alexandru Pugna, a mulțumit conducerii ASTRA pentru cinstea de a primi ”Diploma Andrei Șaguna”, cea mai mare distincție pe care ASTRA o acordă celor care se implică în mod deosebit în promovarea culturii neamului românesc. Alături de mulțumirile sale, domnul Alexandru Pugna a transmis felicitări tuturor celor implicați în buna reușită a manifestărilor și în mod deosebit doamnei Daniela Ciută, Președinte ASTRA Carei.,,

http://www.cultura.ro/112-adunare-generala-astra-la-carei-prezenta-secretarului-de-stat-din-mcin-alexandru-pugna

Lasati un comentariu