Vom aniversa și la Carei 170 de ani de la nașterea geniului și patriotului Mihai Eminescu

• publicat la: 11 ianuarie 2020
Vom aniversa și la Carei 170 de ani de la nașterea geniului și patriotului Mihai Eminescu

Miercuri, 15 ianuarie 2020, vom aniversa la Carei 170 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, geniul și patriotul român de necontestat. Din 14 octombrie 2017 porțile municipiului Carei s-au deschis pentru bustul acestuia după o aprigă luptă ce a durat aproape 3 ani.

ASTRA Despărțământul Aurel Coza Carei a susținut necondiționat ani de zile amplasarea bustului nemuritorului Mihai Eminescu.

Sub binecuvântarea Sfintei Parascheva, într-o frumoasă zi de 14 octombrie 2017, a avut loc dezvelirea bustului lui Mihai Eminescu de la Carei în cadrul amplelor manifestări ale Adunării Generale ASTRA și în prezența conducerii Academiei Române, a Episcopilor ortodox și greco-catolic , a Prefectului județului Satu Mare, a reprezentantului Ministerului Culturii și Identității Naționale, a numeroși primari din țară și din Republica Moldova, directori de instituții și președinți de asociații culturale din județ, din țară și din străinătate. Cea mai amplă manifestare culturală nu doar din Carei ci din județ.

Până și Soarele ne-a însoțit pe tot parcursul manifestării  în care am  adus  bustul  Luceafărului poeziei românești și al celui  mai de seamă gazetar român  la Carei.

,,Bine ai venit în casa noastră,
Neamule, tu floarea mea albastră,,…

Clipe de neuitat, de bucurie sufletească și de împlinire pentru care mulțumim tuturor susținătorilor precum și lui Dumnezeu.  Alese mulțumiri corului Voci Transilvane din Cluj Napoca, dirijor Adrian Corojan pentru prezența pe parcursul celor 3 zile de manifestări și pentru clipele minunate oferite.

Programul manifestărilor din data de 15 ianuarie 2020…

Ora   9.00           Castelul Károlyi – Sala de simpozioane

MARATONUL POEZIEI ROMÂNEȘTI, ediția a VII-a (activitatea se va încheia la ora 14)

Ora  10.00         Librăria ”Karul Libris”

EMINESCU PE ÎNȚELESUL CELOR MICI – activitate interactivă organizată în colaborare cu clasa pregătitoare a albinuțelor de la Școala Gimnazială Nr.1 (activitatea se va încheia la ora 12)

Ora 10.00           Școala Gimnazială nr.1

EMINESCU PRIN OCHI DE COPIL    – program de muzică și poezie pe versuri  de Mihai Eminescu, vizionare de imagini și prezentarea unor citate preferate ale copiilor, expoziție de carte. Program organizat de Biblioteca Municipală Carei în parteneriat cu Școala Gimnazială nr.1 (clasa a III-a A) și Grădinița cu program Prelungit nr 3

Ora 12.20           Bustul poetului Mihai Eminescu

Moment comemorativ, evocarea personalității poetului și depunere de coroane. Program organizat în colaborare cu Asociațiunea ASTRA-Despărțământul Aurel Coza Carei

Ora 18.00           Teatrul Municipal Carei

”Pe mine mie … redă-mă!” – spectacol pe versuri de Mihai Eminescu, cu actorii Claudiu Pintican și Raluca Florian de la Teatrul Ararat din Baia Mare. Intrare Liberă!

.

Așa a fost pe 14 octombrie 2017 la Carei la dezvelirea bustului lui Mihai Eminescu…

http://www.buletindecarei.ro/2017/10/carei-2017-bine-ai-venit-in-casa-noastra-mihai-eminescu.html

http://www.cultura.ro/112-adunare-generala-astra-la-carei-prezenta-secretarului-de-stat-din-mcin-alexandru-pugna

http://www.buletindecarei.ro/2017/12/evenimentul-anului-2017-in-carei.html

https://www.facebook.com/pg/EORMMSM/photos/?tab=album&album_id=797915597055226

http://www.buletindecarei.ro/2017/10/impresii-de-la-dezvelirea-bustului-lui-mihai-eminescu-la-carei.html

http://www.buletindecarei.ro/2017/10/a-112-a-adunare-generala-astra-la-carei-este-consemnata-pe-pagina-ministerului-culturii-si-identitatii-nationale.html

http://www.buletindecarei.ro/2017/10/momente-istorice-la-carei-in-cadrul-celei-de-a-112-a-adunari-generale-astra.html

http://www.buletindecarei.ro/2017/10/astristii-dejeni-la-a-112-a-adunare-generala-astra-carei-13-15-octombrie-2017.html

http://www.buletindecarei.ro/2017/12/astra-careiana-la-ceas-de-sarbatoare-ecouri-din-presa-judeteana.html

Lasati un comentariu