Cetăţeni nemulţumiţi în audienţă la Prefect

• publicat la: 31 octombrie 2017
Cetăţeni nemulţumiţi în audienţă la Prefect

Prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip, a susţinut audienţe cu cetăţenii marţi, 31.10.2017, în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ,.

Alături de prefect au fost prezenţi  şeful serviciului juridic, consilierul pe relaţii publice respectiv reprezentantul OCPI Satu Mare.

Prefectul a primit în audienţă trei persoane cu probleme referitoare la: modul în care S.C Electrica S.A  a intervenit după pana de curent produsă duminică noaptea în comuna Porumbeşti precum şi starea instalaţiei de transport a curentului electric de pe strada sa. În acest sens, reclamantul a depus un memoriu la Instituţia Prefectului, în numele mai multor cetăţeni aflaţi în aceeaşi situaţie. Totodată prefectul a fost informat că la intervenţia primarului comunei Porumbeşti defecţiunea a fost remediată în cursul zilei de luni şi acesta s-a angajat să sesizeze conducerea Electrica în vederea verificării instalaţiei şi remedierea unor eventuale neconformităţi.

A doua persoană prezentă în cadrul audienţelor a reclamat  nepunerea în aplicare a unei sentinţe judecătoreşti de către primăria comunei Turţ respectiv reconstituirea dreptului de proprietate a unei suprafeţe de teren de 900 mp intravilan, pe vechiul amplasament pentru a avea acces la proprietatea sa.

Prefectul a fost informat  că reclamantului îi va fi făcută o ofertă pentru un teren în aceeaşi suprafaţă de către comisia locală de fond funciar. Reclamantului i s-a adus la cunoştinţă că dreptul de servitute este stabilit prin lege aşadar va putea beneficia de acest drept chiar dacă va fi nevoie să înainteze o acţiune în instanţă.

Cea de-a treia persoană prezentă la audienţe a solicitat sprijinul primăriei Negreşti Oaş pentru a fi angajată ca asistent personal al mamei sale, încadrată în grad de handicap grav.

După ce a fost pus la curent cu situaţia reclamantei, prefectul i-a comunicat că în urma ultimei anchete sociale s-a constatat că nu sunt respectate  condiţiile minime de igienă pentru întreţinerea mamei sale. Drept urmare acesteia i s-a pus în vedere ca după igienizarea spaţiului locativ să anunţe primăria Negreşti Oaş după care să depună  o solicitare de reîncadrare a mamei sale în grad de handicap cu asistent personal.

 

 

Lasati un comentariu