Alo, Garda Forestieră, Garda Naţională de Mediu…aveţi alergie la Carei?

• publicat la: 30 ianuarie 2018
Alo, Garda Forestieră, Garda Naţională de Mediu…aveţi alergie la Carei?

Falnicul pin negru din parcul castelului din Carei a  căzut sub drujba nemiloasă a firmei  din Tăşnad la care consilierul judeţean Balog este administrator. În cădere a acroşat un arbore la fel de sănătos ale cărui ramificaţii au fost retezate. De la astfel de evenimente lipseşte cu  desăvârşire orice reprezentant al Gărzilor de mediu sau forestiere….

Marţi, 30 ianuarie 2018, au reînceput tăierile de arbori sănătoşi din aşa zisul parc dendrologic. Deşi adresele Gărzi forestiere şi ale Gărzi de Mediu abundă de explicaţii care vor să ne convingă despre cât de bolnavi sunt respectivii arbori, realitatea de la faţa locului arată cu totul altceva şi anume arbori falnici şi sănătoşi numai buni pentru …scânduri valoroase.

Falnicul pin din parc ,perfect sănătos, a acroşat în cădere un alt copac sănătos pe care l-a rupt. Nici măcar normele legale de tăiere nu au fost în stare să le respecte ,,criminalii de arbori,,!

în adresele de la Garda de Mediu şi cea forestieră se face referire la necesitatea respectări iacestor norme dar drumul până la Carei e prea lung în luna inauarie. Un birou călduţ şi un venit asigurat sunt mai importante pentru unii decât nişte bieţi arbori sănătoşi de la Carei? Chiar nu este în stare nimeni din aceste instituţii să vină în control inopinat şi nu să dea telefon să întrebe detalii de la plătitoul drujbaşului….?

În prima imagine este pinul poftit a fi tăiat încă de anul trecut. O masă lemnoasă de invidiat nu a dat nicio şansă  arborelui secular! O minunăţie de pin negru satisface acum pofta unui grup de interes!

..în căderea nepregătită…a mai fost rupt un arbore sănătos…

Nici până la ora actuală Primăria Carei nu are Registru pentru spaţii verzi funcţional şi nici nu a făcut cunoscută destinaţia  sutelor de arbori tăiaţi din 2011 încoace.

Ce caută la faţa locului maşina primăriei Carei dacă lucrarea a fost încredinţată firmei din Tăşnad?

Găsiţi mai jos adresele de la Garda de Mediu şi Forestieră….

http://www.buletindecarei.ro/2018/01/adresele-de-la-garda-de-mediu-si-forestiera-pentru-taierile-de-arbori-din-parcul-dendrologic-carei.html

Nici o organizaţie civilă de mediu nu a venit să constate în parc ce arbori se taie ci doar grupul de pensionari obişnuiţi ai locului. Potrivit acestora…,, e mare păcat să renunţi aşa uşor la nişte arbori perfect sănătoşi.,,

Buletin de Carei

 

 

comentarii

de pityu la 30 ianuarie 2018 - 18:39

la ora 13 si 50 a cazut copacul peste altii copaci si am crezut ca e cutremur!

de ionel la 1 februarie 2018 - 23:12

ce frumos a fost parcul nostru pana cand primaru nu a trimis drujbile in el. a fost un loc de rai! acum se vede de la otelu si capatul de la dealuri. super tare a fost in parc mai demult!

de grebla la 2 februarie 2018 - 08:56

taiati taiati si iar taiati ca vin sa va pregatesc terenul pentru rosii si castraveti

de simona la 2 februarie 2018 - 17:19

primaria taie copacii sanatosi si planteaza surcele, macar are cineva din institutie habar cat timp o sa-i trebuiasca acelui copacel sa ajunga la maturitate?Venim cu scuza ca au fost bolnavi si prezentau pericol, serios? in plimbarile mele prin parc am vazut aproape toti copacii doborati, si cu mana pe inima spun ca acei copaci aratau perfect sanatosi la trup si niciodata un om normal la cap nu ar fi folosit acele trupuri ca si lemne de foc,alta cred ca a fost destinatia lor. Apoi apare cate un pseudo-jurnalist care apara interesele primariei (contra cost) si incepe sa gaseasca motive, cum ca acei copaci ar fi reprezentat un pericol in cazul unei furtuni si bla,bla,bla…pai bre pseudo-jurnalistule, nu este destul de clar pentru orice om care are toate „tiglele pe casa” ca atunci cand natura se dezlantuie (cum spui tu) nu doar copacii reprezinta un risc? Pai sa vina ba atunci primaria aia care te plateste sa bati la tastatura sa ne descopere si blocurile, pentru ca si acoperisurile alea prezinta risc sa fie luate de o furtuna si sa cada pe masinile unor cetateni, exista si la acoperisuri ceva lemn din care se pot face scaunele :)) //ar fi multe de discutat pe subiectul asta, dar mereu vor sari cu botul pe tine cateii primarului si vor gasi scuze de doi lei

de cititor la 2 februarie 2018 - 17:54

PINUL E VERDE SI IARNA SI IARNA.
ACESTA NU E, INSEAMNA CA S-A USCAT.
DE CE MINTITI ONOR MADAMME?

http://magazinuldeplante.ro/image/cache/Pinus%20nigra%20%60Fastigiata%E2%80%99%203-800×800.jpg

de cititor la 2 februarie 2018 - 17:54

*si vara

Lasati un comentariu