Adresele de la Garda de Mediu şi Forestieră pentru tăierile de arbori din parcul …dendrologic Carei

• publicat la: 18 ianuarie 2018
Adresele de la Garda  de Mediu şi Forestieră pentru tăierile de arbori din parcul …dendrologic Carei

Am primit pe adresa redactiei Buletin de Carei un răspuns al Serviciului comisariatului judeţean Satu Mare al Gărzii Naţionale de Mediu în legătură cu recentele tăieri de arbori din parcul dendrologic Carei dar şi din partea Gărzii Forestiere de la Oradea la sesizările unui cetăţean.

În materialul semnat de Garda de Mediu Satu Mare  se specifică faptul că tăierile, în număr de 10,  sunt solicitate de către Centrul de promovare al turismului cultural Grof Karolyi,  în timp ce în adresa Gărzii Forestiere de la Oradea e vorba de un aviz pentru 37 de tăieri.

Se  face referire la faptul că arborii tăiaţi sunt uscaţi şi un pericol pentru populaţie şi mediu.

Aşa arată arborii  tăiaţi….şi marcaţi pentru a fi tăiaţi…

În mod cu totul şi cu totul curios mai există o solicitare de tăiere de arbori, 37 la număr,  din parcul dendrologic din partea Primăriei Carei.

Faptul este menţionat de către Garda forestieră Oradea şi aprobat de APM Satu Mare.

Aşa numitul Parc Dendrologic din adresele de mai sus a fost obiectul finanţării unui proiect transfrontalier din anul 2013 dar atunci avea denumirea de Grădina aferentă Castelului Karolyi.

http://www.buletindecarei.ro/2014/02/gradina-sau-parc-dendrologic-in-functie-de-imprejurari.html

Cine se încumetă să ofere careienilor un răspuns oficial în legătură cu tăierile  recente şi în legătură cu statutul acestui spaţiu verde adică până la urmă este grădină istorică sau parc dendrologic?

Buletin de Carei

 

comentarii

de denunt la 18 ianuarie 2018 - 17:24

Cei de la Satu Mare de mult sau saturat de denunturile dvs. Nu doar cei de la mediu ci toate organele ca si cum stiti de fapt. Probabil ca va este rusine si dvs de aceea ascundeti destinatarul raspunsului.

de Buletin de Carei la 18 ianuarie 2018 - 18:44

Va este rusine sa dovediti cu acte ca nu Buletin de Carei este denuntatorul? Regretam oricum ca altcineva ne-a luat-o inainte. Atentie! se scrie corect…s-au saturat.

de Vasile . la 19 ianuarie 2018 - 18:14

@ denunt. Va este rusine sa dati numele dumneavoastra daca scrieti comentarii aici?

Lasati un comentariu