Două incendii într-o seară în judeţ

• publicat la: 16 ianuarie 2018
Două incendii într-o seară în judeţ

În cursul serii de ieri, pompierii din cadrul I.S.U. ,,SOMEŞ” Satu Mare au intervenit pentru limitarea şi stingerea a două incendii. Urgenţele au fost anunţate la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, fiind semnalate în localităţile Cărășeu și Lipău.

 

Incendiu la coșul de fum al unei case

Salvatorii Detaşamentului de Pompieri Satu Mare au intervenit pentru lichidarea unui incendiu produs la coșul de fum al unei case situate pe raza localităţii Cărășeu, evenimentul fiind anunţat la ora 20:01.

La adresa menționată s-au deplasat două echipaje de pompieri cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă. Incendiul a fost stins în limitele găsite, forțele prezente la fața locului reușind să înlăture pericolul propagării incendiului la casa de locuit.

În urma evenimentului a ars funinginea din interiorul coșului de fum

Cauza probabilă a producerii incendiului: coș de fum necurățat.

Incendiu la hambarul de cereale al unei gospodării

La ora 23:07, alt apel anunța producerea unui incendiu la un hambar în care era depozitat porumb, de pe raza localității Lipău.

La fața locului s-au deplasat două echipaje de pompieri cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare. La momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta violent la întreaga anexă. Pompierii au reușit localizarea și lichidarea rapidă a incendiului, în ciuda cantității mari de porumb uscat depozitat și a materialului lemnos din care era confecționat hambarul. Concomitent cu stingerea incendiului s-a acționat și pentru protejarea casei de locuit din imediata apropiere a anexei afectate de incendiu.

În urma evenimentului au ars aproximativ o tonă de porumb și elementele de lemn din structura hambarului.

Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza nerespectării distanței corespunzătoare la depozitarea cenușii sau a jarului față de materiale combustibile.

Din fericire, nu au existat victime în niciuna dintre situații.

Lasati un comentariu