Eşti în siguranţă? Locurile din Carei care sunt obligate să afişeze dacă au autorizaţie de securitate la incendiu

• publicat la: 21 ianuarie 2018
Eşti în siguranţă? Locurile din Carei care sunt obligate să afişeze dacă au autorizaţie de securitate la incendiu

Vineri, 19 ianuarie 2018, potrivit prevederilor legale, beneficiarii construcţiilor publice în care funcţionează unităţi din categoria comerţ, cultură si turism care nu au autorizaţie de securitate la incendiu au obligatia să realizeze si să amplaseze în dreptul intrărilor panouri de înştiinţare.

Panourile  trebuie tipărite cu litere de tipar, cu dimensiuni de minimum 2,5 centimetri, de culoare rosie, pe fundal alb, cu continutul: „Acest spatiu functionează fără autorizatia de securitate la incendiu”.

Lipsa marcărilor  corespunzătoare a acestor tipuri de obiective atrage după sine sancţionarea cu amendă de până la 5.000 de lei.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenţă, constructiile publice care vor trebui să afişeze panourile de înstiintare fac parte din cele care reunesc un număr mare de utilizatori si pentru care sunt necesare măsuri sporite de siguranţă pentru prevenirea incendiilor.

Este vorba despre localuri, hoteluri, magazine, muzee si alte spatii publice de acest gen.

Camera Deputatilor a adoptat, in 21 decembrie, proiectul pentru completarea Legii nr. 307/2006 privind apărarea impotriva incendiilor, cunoscut drept „Legea Colectiv”, care instituie obligatia celor care nu au autorizatie de securitate la incendiu să anunţe la intrare.

Conform actului normativ initiat de deputatul PMP Ionut Simonca, alături de alti 74 de parlamentari din toate partidele politice, panourile de instiintare trebuie sa fie afisate până la obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu.

Lasati un comentariu