Salarii de peste 2500 de euro pentru medicii de la Spitalul Municipal Carei de la 1 martie. Cheltuieli mai mari cu peste 350% pentru bunuri şi servicii, materiale de curăţenie…

• publicat la: 8 ianuarie 2018
Salarii de peste 2500 de euro pentru medicii de la Spitalul Municipal Carei de la 1 martie. Cheltuieli mai mari cu peste 350% pentru bunuri şi servicii, materiale de curăţenie…

Astăzi, 8 ianuarie 2018, a avut loc la Primăria Carei prima  şedinţă a Consililui Local din acest an, o şedinţă extraordinară.

Scenariul de anul trecut a fost repetat şi în acest an adică pe Ordinea de zi a şedinţei a fost trecut prima dată proiectul privind aprobarea excedentului bugetar de la Spitalul Municipal Carei şi abia apoi aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli a unităţii spitaliceşti careiene din subordinea CL.

Consilierul Ilie Ciută, ce face parte din Comisia Juridică, a intervenit la începutul şedinţei pentru a corecta eroarea, propunerea sa fiind supusă la vot după Ordinea de Zi şi aprobată  la fel ca în cursul anului trecut  la discutarea aceluiaşi subiect.

Din partea Spitalului Municipal Carei a  participat la întrunirea CL  ec. Negrea Adriana, directorul financiar contabil, care s-a aşezat la masa consilierilor. Din partea Serviciului de Contabilitate sau a Direcţiei economice  din Primăria Carei nu a participat nimeni. Ca de obicei, datele contabile solicitate de consilieri pentru diverse dezbateri sunt oferite de către fostul primar Beko Tamas, acum administrator public.

Materialele oferite de vineri 5 ianuarie 2018 consilierilor locali, referitoare la proiectele supuse dezbaterii de astăzi, nu au suscitat prea mult interesul deşi este vorba despre cheltuirea banului public.

La fel ca în cursul  anului trecut, se solicită aprobarea Primăriei Carei pentru folosirea excedentului  ca  plată a  salariilor angajaţilor din Spitalul Municipal Carei, cu 2 săptămâni mai devreme. Se doreşte plata salariilor în zilele de 11, 12 ale lunii faţă de data de 25 când ar intra banii de  la Casa de Asigurări de Sănătate. Suma utilizată  pentru luna ianuarie din bugetul local al Primăriei va putea fi returnată abia la data de 31 decembrie 2018.

,,Dacă în data de 25 ianuarie sosesc banii de la CAS  atunci banii împrumutaţi de ce nu pot fi returnaţi la Primărie?…este o procedură idioată…se poate face un contract cu Casa de sănătate…pentru că de aici vine încurcătura,, a menţionat av.Eva Mărginean, preşedinta Comisiei Juridice.

,,Să nu ne speriem de aceste artificii fiscale care nu de noi depind….,, a fost răspunsul primarului Kovacs. Referitor la semnalările  consilierului Ciută privind bugetul pe primul trimestru, primarul  consideră că ….,,ceva neînţelegere este  dar nu cred că  se poate interpreta ca şi buget pe genunchi …personalul medical va fi mai bine plătit, va fi peste 2500 euro salar pentru medici şi vor munci mai bine şi nu vor mai pleca…banii nu ajung pentru celelalte cheltuieli …poate vom face un mic credit pentru aparatură….,,

Consilierul Ilie Ciută a oferit pe parcursul dezbaterilor date concrete despre  bugetul de venituri şi cheltuieli din primul trimestru de la Spitalul Municipal, potrivit documentelor cuprinse în mapa de lucru a fiecărui consilier local.

Astfel, pentru primul trimestru, la materiale pentru curăţenie se doreşte o creştere cu 454% faţă de  cea mai mare  cheltuială din primele 3 trimestre de  anul trecut.

,,Dacă la apă-canal-canalizare s-a plătit cel mai mult 55.000 lei , în actualul buget de pe primul trimestru este prevăzută suma de 240.500 lei.  La alte bunuri şi servicii pentru întreţinere şi funcţionare, dacă cheltuiala maximă pe trimestru a fost de 100 mii lei pentru acest an este prevăzută suma de 500 mii lei pentru primul trimestru. Fondul aferent plăţii cu ora  la spitalul municipal Carei creşte cu 74% conform prevederilor bugetare…frizăm penibilul cu acest buget.,, a specificat consilierul Ilie Ciută.

Pentru conformitate, vă oferim spre studiu documentele oficiale oferite consilierilor locali aleşi din partea Spitalului Municipal. Trebuie doar să daţi un click şi să rulaţi până la final toate documentele.

Excedent Spital

buget Spital

Comparaţi bugetul votat cu execuţia bugetară de pe primele trei trimestre din 2017….

Cheltuirea excedentului  a fost votată de către toţi consilierii prezenţi, inclusiv de consilierul Ciută care însă nu a votat pentru aprobarea Bugetului de venituri şi cheltuieli a Spitalului Municipal în forma propusă.

Buletin de Carei

http://www.buletindecarei.ro/2017/08/afacerea-spitalul-municipal-carei-excedent-de-2-milioane-dar-unele-medicamente-sunt-de-negasit.html

Lasati un comentariu