Afacerea Spitalul Municipal Carei. Excedent de 2 milioane dar unele medicamente sunt de negăsit

• publicat la: 7 august 2017
Afacerea Spitalul Municipal Carei. Excedent de 2 milioane dar unele medicamente sunt de negăsit

Astăzi 7 august 2017 a avut loc şedinţa extraordinară a CL Carei. Fiind perioada de concedii au lipsit mai mulţi consilieri astfel că au fost prezenţi doar 14. Pe Ordinea de zi a figurat şi un proiect de hotărâre privind aprobarea execuţiei bugetare de la Spitalul Municipal Carei. Unitatea spitalicească din Carei se află în subordinea Consiliului Local Carei dar  reprezentanţii acesteia nu participă la şedinţele de CL decât ocazional. Nici astăzi nu a fost nimeni prezent astfel că întrebările consilierilor au rămas în aer, administratorul Beko încercând să ofere un răspuns ..,,.deşi nu e de datoria mea,,.

Referatul de specialitate la acest proiect al execuţiei bugetare este semnat de către Gindele Emese din Primăria Carei.

Toate comisiile de specialitate din cadrul CL s-au întrunit pentru această şedinţă mai puţin Comisia Juridică a cărei preşedinte a considerat că nu este de săpecialitatea lor acest subiect. Subiectul a fost însă discutat în Comisia de Învăţământ sau cea de Urbanism  fără probleme.

Date din execuţia bugetară anexată au fost oferite de consilierul Ilie Ciută.

Aflăm că şi în acest an Spitalul Municipal Carei face profit  cot la cot cu societăţile comerciale. Potrivit contului de execuţie, până la această dată excedentul este de 2.372.565 lei. Pentru cheltuieli de personal au fost alocaţi 8.727.275,57 lei.

La Spitalul care face profit se poate constata că pentru Medicamente şi Materiale sanitare au fost prevăzuti pentru semestrul I , 1.231.400 lei  dar  nu au fost cheltuiţi  decât   628.494,91 lei în condiţiile în care  în spital nu se găseşte antitetanos sau alte medicamente necesare în caz de urgenţă , cum ar fi de exemplu în cazul unui AVC.

Nici la capitolui Hrană situaţia nu e diferită. Din cei 215.00 alocaţi pentru mâncare în primul semestru au fost cheltuiţi doar 136.027 lei.

La MATERIALE DE LABORATOR , din cei 20.250 lei prevăzuţi pentru primul semestru au  fost cheltuiţi abia 10.949,55 lei în condiţiile în care  careienii sunt nevoiţi să apeleze la laboratoare private  pentru  analize…..

Detalii despre toate aceste stări de fapt  ar fi trebuit oferite de conducerea Spitalului Municipal Carei  aflat în subordinea CL dar  nu a fost nimeni prezent.

Cu  execuţia bugetară în faţă , semnată de către conducerea Spitalului Municipal Carei, primarul Kovacs a afirmat că ,,nu sunt bani suficienţi la spital şi … nu avem ce comenta ..chiar azi am semnat pentru încă 3 ani contractul de manager la spital cu doamna director Racz şi eu apreciez foarte mult munca dumneaei….,,

Capitolele  la care a fost depăşită prevederea pentru primul  semestru a fost  Reclamă şi publicitate precum şi Deplasări, detaşări şi transferări.  Nu la cheltuieli pentru reactivi, nu pentru hrană sau materiale de curăţenie.

Să fie economia la hrană , medicamente, materiale de laborator sau materiale de curăţenie  politica spitalului careian?

Buletin de Carei

 

comentarii

de Poet careian la 8 august 2017 - 19:47

Smecherandum,smechera frumoasa e viata la spitala,multi bani zboara in aer,ca nu se poate gandi cu creier,sa fie fericiti si sa descurca,tetanusul sa duca cu caruta,bucurati-va de viata(sau de fotbal la sport.ro).

Lasati un comentariu