Prezentare „Brâncuși, de la inspirație… la creație” la Carei

• publicat la: 19 februarie 2018
Prezentare „Brâncuși, de la inspirație… la creație” la Carei
Luni, 19 februarie 2018, dis de dimineaţă, de la ora 09.00, în sala de conferințe a Castelului Károlyi din municipiul Carei s-a desfășurat prezentarea intitulată „Brâncuși, de la inspirație… la creație”, organizată cu ocazia împlinirii a 142 de ani de la nașterea marelui sculptor Constantin Brâncuși.

 În cadrul manifestării a avut loc o prezentare biografică a sculptorului, structurată în două părți: prezentarea primilor ani de viață, a tinereții și a primelor lucrări, realizată de Adrian Ștefănuți, referent în cadrul Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” și maturitatea artistică și marile creații, prezentare susținută de Mihai Mocan Andrei, muzeograf la Muzeul Județean Satu Mare – Secția Carei.

Participanții la eveniment au putut admira și o mică expoziție conținând paisprezece imagini despre creații reprezentative ale artistului, expoziție realizată de Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.

La manifestarea culturală au asistat trei clase de elevi, două de la Școala Gimnazială Nr. 3 Carei și una de la Liceul Teoretic Carei, însoțite de doamnele profesoare Chiorean Cosmina, Cornoc Mihaela și Mădăras Monica.

Evenimentul, organizat de Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, cu sprijinul Direcției de Cultură și Sport a Municipiului Carei și al Muzeului Județean Satu Mare – Secția Carei, se înscrie în seria manifestărilor organizate cu ocazia aniversării Centenarului Marii Uniri.

Lasati un comentariu