Directorul Școlii Gimnaziale nr. 1 din Carei şi-a prezentat proiectele la Prefectură

• publicat la: 26 martie 2018
Directorul Școlii Gimnaziale nr. 1 din Carei şi-a prezentat proiectele la Prefectură

Luni 26.03.2018, începând cu ora 10,00, în Sala Mică de şedinţe a Palatului Administrativ s-a desfăşurat şedinţa Comisiei Județene privind Incluziunea Socială.

Prima prezentare, făcută de directorul Asociaţiei STEA – Cristina Bala a descris activităţile derulate precum şi cele propuse în cadrul proiectului pilot ”EduMotivation”. Proiectul, care are ca grup ţintă comunitatea defavorizată din cartierul Sătmărel, îşi propune să lărgească perspectivele de viitor ale copiilor din medii defavorizate prin acces la modele de succes din comunitate. Printre alte activităţi, cel puțin o dată pe lună copii vor participa la vizite la diferite firme pentru a descoperi munca şi specificul meseriilor. Prefectul Darius Filip şi-a arătat disponibilitatea de a susţine activităţi prin care copiii să se familiarizeze inclusiv cu ocupaţiile din domeniul administraţiei.

A doua prezentare susţinută de către Nicolae Moldovan, directorul Școlii Gimnaziale nr. 1 din municipiul Carei a descris două proiecte importante derulate de colectivul didactic al şcolii – Atelierul de robotică ”Number 1” şi proiectul privind integrarea elevilor cu risc de părăsire a sistemului educaţional.

Prefectul judeţului Satu Mare a felicitat profesorii careieni pentru ideile novative şi de impact şi le-a transmis că prin intermediul Biroului Judeţean pentru Romi, coordonat de Instituţia Prefectului, activităţile şi obiectivele propuse în cadrul proiectului de integrare pot fi susţinute inclusiv de autorităţile judeţene.

Lasati un comentariu