Presa la Prefectură

• publicat la: 15 martie 2016
Presa la Prefectură

Luni, 14 martie 2016, de la ora 11,00, în sala de protocol din Palatul Administrativ, prefectul Radu Bud și directorul de cancelarie dr. Dan Zeicu s-au întâlnit cu reprezentanții instituțiilor media din județul Satu Mare.

Așteptările jurnaliștilor de la reprezentanții Prefecturii, transparența și comunicarea instituțională, dar și continuarea lucrărilor la viitorul sediu al Instituției Prefectului-județul Satu Mare au fost printre subiectele discutate la o cafea, într-o atmosferă cordială.

Prefectul Radu Bud a prezentat câteva schiţe ale viitoarei locaţii a Prefecturii ce se  va construi în imediata apropiere a clădirii Poliţiei Municipale Satu-Mare în regim  P+1.

 Daniela Ciută

comentarii

de Horia Mărieș la 8 octombrie 2016 - 20:01

Breaking News: „Prefectura Satu Mare a publicat pe SEAP, în data de 5 octombrie 2016, anunțul ofertei de licitație în ceea ce privește execuția lucrărilor de construcție și apoi dotarea clădirii aflată pe strada Cuza Vodă, în vecinătatea IPJ Satu Mare, care va deveni noul sediul al Instituției Prefectului și al unor servicii publice (permise, înmatriculări auto și pașapoarte). Valoarea estimată a contractului este de 14.311.278, 94 de lei, din care pentru execuția lucrării este prevăzută suma de 12.981.442,94 lei (fără TVA), pentru dotări 1.282.400 lei (fără TVA), iar pentru organizarea șantierului 47.436 lei (fără TVA). Firmele participante la licitație trebuie să depună o garanție de 200.000 de lei. Data limită de depunere a ofertelor este 24 octombrie 2016, ora 15.00. Județul Satu Mare are în administrare o construcție neterminată situată în mun. Satu Mare pe str. Cuza Voda, colț cu str. Mircea Cel Bătrân pe care intenționează să o transforme în sediu adminisrativ pentru prefectură și serviciile publice comunitare (permise, înmatriculări auto și pașapoarte).”

Imi dau și eu doar cu părerea, nu dau cu parul. Mai bine punea Prefectura la bătaie trei (3) milioane de euroi pentru un nou spital bine dotat, pentru dotarea unor scoli/licee, pentru lăcașe de cultură, pentru case de batrãni moderne, pentru camine in care să fie îngrijiți copiii defavorizați de soartă, etc.
Mai precis, pentru oameni și nu pentru Prefectură.
Că doar de aici s-a născut vorba „sula și prefectura”

Prefectura stă ea chiar foarte bine acolo unde se află acum. Nu are nevoie de mai mult lux. Are destul! https://youtu.be/iQLff7Y9JBE

În țara asta săracă trebuiesc prioritizate judicios investițiile făcute de către Stat.
Nu este cazul să fie aruncați banii aiurea pe fereastră, fiindcă …. prefecții vin, prefecții pleacă,…..dar oamenii rămân să trăiască mereu in Satu Mare (și in județul Satu Mare).

Lasati un comentariu