”Sprijină Bolile Rare. Arată că îți pasă”. Masă rotundă

• publicat la: 8 martie 2018
”Sprijină Bolile Rare. Arată că îți pasă”. Masă rotundă

Miercuri, 7 martie 2018, cu începere de la ora 13, la Centrul Cultural Carei – Sala Deák Endre, a avut loc masa rotundă cu tema ”Sprijină Bolile Rare. Arată că îți pasă”, manifestare organizată de către Direcția de Cultură Carei în colaborare cu Direcția de Asistență Socială Carei și Asociația Werdnig Hoffman.

La întâlnire au participat membrii ai Asociației Werdnig Hoffman, cadre medicale, voluntari, reprezentanți ai instituțiilor organizatoare.

Manifestarea a durat două ore și a reprezentat un dialog constructiv între persoanele prezente la eveniment. S-a discutat despre metode de sensibilizare a cetățenilor și conștientizare a acestor vizavi de bolile rare și de persoanele care suferă de aceste boli și despre reducerea izolării, resimțită uneori e către persoanele care suferă de o boală rară și familiile lor.

Au luat cuvântul Vereș Robert, președintele Asociației Werding Hoffman, dr. Pava Olimpia, dr. Carmen Căprariu, Veres Sanda, Monica Radu, director al Direcției de Asistență Socială Carei, Nicoleta Racolța, Hompot Maria și mulți alții.

Întâlnirea a fost deosebit de animată, discutându-se atât despre cazuri generale și cât și despre unele particulare.

În cadrul manifestării, membrii cercului de muzică ușoară pregătiți de prof. Szucs Jozsef au prezentat un scurt program artistic.

La eveniment a participat și protopopul greco-catolic Radu Filip. Întâlnirea a fost moderată de directorul Direcției de Cultură Carei, Bogdan Georgescu.

 

Lasati un comentariu