Flashmob la Carei cu genericul „Biblioteca e…mobilă !”

• publicat la: 23 April 2018
Flashmob la Carei cu genericul „Biblioteca e…mobilă !”

În 23 aprilie, ora 12, de Ziua Bibliotecarului din România, Biblioteca Municipală Carei a organizat pe platoul din fața Monumentului Ostașului Român un flashmob cu genericul „Biblioteca e…mobilă !”, marcând și Ziua Pământului. Participanții au fost provocați să danseze cu o carte în mână. Mesajul pe care dorim să-l transmitem este că un om educat va respecta mediul înconjurător și va contribui la reducerea poluării sale. Partenerii evenimentului au fost: Direcția de Cultură Carei, Centrul Cultural Carei, Clubul ecologic Proterra al Liceului Teoretic Carei, Voluntarii SNAC ai Liceului Teoretic Carei.

Ziua Pământului a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care îl arată față de mediu. Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 milioane de cetățeni americani, în marea lor majoritate tineri și foarte tineri.

După 2 decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de țări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorința de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre.

În anul 2009, Organizația Națiunilor Unite (ONU) a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ și expresie comună a dorinței tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat și mai verde.

Lasati un comentariu