Prefectul Filip în vizită la şantierul deschis pentru Centura Careiului

• publicat la: 4 iulie 2018
Prefectul Filip în vizită la şantierul deschis pentru Centura Careiului

Prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip a primit azi, 4 iulie 2018 o vizită a delegaţiei Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Delegația CNAIR, formată din directorul general, Narcis Neaga, directorii adjuncți, Mihai Bașulescu și Cristian Andrei, dar și directorul general al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj Radu Băruță a fost prezentă azi în Satu Mare pentru a se asigura că lucrările la investiţia rutieră Șoseaua de Ocolire a municipiului Satu Mare au început şi că nu au apărut probleme care ar putea duce la întârzierea lucrării. Alături de delegaţia CNAIR au fost prezenţi şi directorul filialei Satu Mare a Companiei de Drumuri Naționale, ing. Ardelean Petru şi reprezentanţi ai firmei proiectante şi ai constructorului.

După discuţiile purtate la Instituţia Prefectului, delegaţia împreună cu prefectul Darius Filip au făcut o vizită în teren începând cu sediul filialei Satu Mare a Companiei de Drumuri Naționale, continuând vizita la sediul constructorului unde s-a discutat despre problemele întâmpinate până acum în derularea construcţiei și modul în care acestea pot fi rezolvate.

După efectuarea vizitei la şantierul din vecinătatea râului Someş, şi după discuţiile avute cu factorii decizionali, directorul general al CNAIR, Narcis Neaga a declarat că a venit în Satu Mare după trei săptămâni de la primirea autorizaţiei de construire a şoselei de ocolire pentru a verifica stadiul pornirii lucrărilor. Acesta a mai precizat că nu există în acest moment probleme care ar putea întârzia execuţia lucrării, şi că va reveni la faţa locului peste aproximativ o lună.

Prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip, a reamintit importanţa acestei lucrări pentru judeţul Satu Mare care este aşteptată de 20 de ani şi care a primit finanţare din partea Guvernului României. Acesta a mai precizat că va urmări personal evoluția lucrărilor şi se va asigura că toate entitatile implicate direct sau indirect în realizarea acestui proiect îşi duc la îndeplinire toate sarcinile.

Totodată, delegaţia a efectuat o vizită și pe şantierul de la șoseaua de ocolire a municipiului Carei. Conform celor declarate de reprezentantul firmei executante nu există în acest moment probleme deosebite, lucrările urmând să fie finalizate în luna octombrie a acestui an.

Un alt proiect extrem de important pentru județul Satu Mare este reabilitarea DN 19 Livada-Sighetu Marmatiei. In acest moment CNAIR are in desfășurare o procedura de achiziție publica pentru refacerea unei părți(de pe teritoriul județului nostru) din acest drum urmând ca anul viitor sa se reabiliteze încă o porțiune de aproximativ 17 km.

Va reamintim faptul ca șoseaua de ocolire a municipiului Satu Mare are o lungime totală de 13,572 km din care drum cu două benzi 5,6 km, cu o lățime de 10 metri, iar drum cu patru benzi 7,972 km, cu o lățime de 18,5 metri. De asemenea, vor mai fi construite două noduri rutiere precum și cinci poduri și pasaje.

Fondurile sunt asigurate de la bugetul de stat, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere iar pentru lucrările ce vor fi executate în acest an, Guvernul a alocat suma de 137 de milioane de lei.

Lasati un comentariu