CareiFest. Seara de folclor românesc

• publicat la: 7 august 2018
CareiFest. Seara de folclor românesc

Cea de-a doua ediție a Festivalului de Folclor al Naționalităților s-a  încheiat luni, 6 august 2018, cu Seara de Folclor românesc.

  Manifestarea a fost deschisă în jurul orei 19.00 de Ansamblul folcloric „JURJ, de la Centrul Social al Municipiului Carei, alături de solistul  Cristian Crișan, care au interpretat mai multe melodii populare din Zona  Sătmarului și din Țara Moților.

După ora 19.30 au urcat pe scenă tinerii membri ai Ansamblul folcloric din Lucăceni, care au prezentat mai două dansuri și mai multe cântece populare.

 Ansamblul folcloric „CEATĂRA” a încântat publicul cu mai multe melodii  populare din zona Codrului, Dansuri din Zona Codrului și Zona Maramureșului  și câteva piese instrumentale. Au adus emoție în rândul publicului cu vocea  lor soliștii: Aida Negrea, Ioana Stan, Claudia Silaghi, Larisa Buboi, Iulia  Oros, Medeea Pașca și Florin Borobei.

 Au urmat apoi primii invitați ai serii, Ansamblul folcloric „DOINA  PRAHOVEI” din județul Prahova, care au impresionat publicul prezent prin  costumele populare și prin dansurile pline de energie și de un nivel de dificultate ridicat. Tânăra și talentata solistă Luciana Matei a intepretat mai multe melodii populare din Muntenia.

 Al doilea ansamblu invitat, Ansamblul folcloric „MĂRGINIMEA” din Sibiu a oferit careienilor un program de jocuri din Câmpia Transilvaniei și Valea  Hârtibaciului. Solista Ansamblului Sibian, Mihaela Lal a interpretat mai multe melodii populare specifice zonei Sibiului.

 Seara s-a încheiat cu recitalul extraordinar al solistelor Oana Vențel și Georgiana Marina, acompaniate de taraful Ceatăra. Cele două soliste au  interpretat atât cântece de voie bună cât și melodii patriotice specifice zonelor de proveniență, Cluj, respectiv Sătmar. Publicul a cântat alături  de soliste și a aplaudat cu multă emoție după fiecare piesă.

comunicat

Lasati un comentariu