Comemorarea eroilor Revoluţiei la Satu Mare

• publicat la: 22 decembrie 2018
Comemorarea eroilor Revoluţiei la Satu Mare

În fiecare an, data de 22 decembrie este un moment de meditaţie, un moment de reculegere şi de exprimare a omagiului întregii naţiuni române faţă de eroii care, cu preţul vieţii au luptat pentru România în Decembrie 1989.

Evenimentele desfăşurate în memoria eroilor Revoluţiei au început în data de 20 decembrie anul curent când a avut loc un moment de pomenire a eroilor înmormântaţi în Gherţa Mică, Călineşti Oaş şi satul Bercu din comuna Lazuri.

Prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip şi subprefectul, Altfatter Tamás au participat azi, 22 decembrie 2018 la manifestările organizate cu ocazia „Zilei Victoriei Revoluției Române din Decembrie 1989” începând cu ora 11.00 la Cimitirul Eroilor din municipiul Satu Mare unde au depus o coroană de flori în memoria eroului Király Mihály.

Manifesările au continuat la ora 12.00 în Piața 25 Octombrie din municipiul Satu Mare şi au debutat cu primirea şi salutul Gărzii de Onoare a ministrului Apărării Naţionale, Gabriel-Beniamin Leş, intonarea Imnului Naţional după care a urmat oficierea serviciului religios și depuneri de coroane la placa comemorativă de pe Palatul Administrativ. Festivitatea s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare.

Onorăm curajul, memoria şi sacrificiul suprem eroilor Revoluţiei Române din 1989, în special a celor sătmăreni: locotenent post mortem CIUL IOAN MARINEL, sublocotenent post mortem ZIMBRU GRIGORE, eleva SĂLĂJAN RALUCA, soldat SZABO ANTAL, soldat SOFALVI GYÖRGY, soldat KIRÁLY MIHÁLY şi soldat CSABA GERGELY care au luptat pentru libertate, democraţie şi dreptate. Dumnezeu să îi odihnească în pace!

Lasati un comentariu