Despre patriotism local cu primarul ,,nu provocaţi maghiarii,,

• publicat la: 1 februarie 2019
Despre patriotism local cu primarul ,,nu provocaţi maghiarii,,

Primarul din Carei a anunţat că pofteşte realizarea unui compendiu de istorie locală şi a convocat la discuţii pe acest subiect dascăli şi asociaţii în întâlniri separate, după criteriul limbii vorbite. A făcut referire la insuflarea patriotismului local tinerilor pentru a justifica necesitatea acestei apariţii editoriale. Primarul în cauză este cel care a afirmat ,,nu provocaţi maghiarii,, atunci când o asociaţie culturală locală a solicitat aviz pentru aprobarea unui catarg cu tricolor românesc.

Primarul care nu vrea catarg cu drapel românesc pe domeniul public careian şi care dă jos plăcile oficiale cu însemnele naţionale de pe clădirea UAT Carei adică Primăria Carei  ne vorbeşte despre patriotism local şi mai vrea şi cultivarea lui probabil doar în forma dorită de el. Adică fără menţionarea TUTUROR personalităţilor careiene româneşti. E ca şi cum am vorbi de funie în casa spânzuratului.

Intenţiile sale sunt dovedite prin acţiunile de până acum şi puţin probabil ca acestea să fie modificate din moment ce nu se anunţă nicio schimbare de atitudine.

Patriotism local înseamnă mândrie faţă de toate personalităţile locale nu numai de cele maghiare aflate în trecere prin Carei.

SALA FESTIVĂ  din incinta clădirii Primăriei Carei a fost pictată doar cu simboluri maghiare printre care şi o iubită a unui personaj  maghiar. Nicio personalitate marcantă din cultura românească nu apare pe pereţii Sălii Festive din incinta UAT Carei realizată din bani publici.  Regretabil este că cei aflaţi momentan la Conducerea judeţului nu sunt deranjaţi de situaţie şi girează cu prezenţa lor această anomalie şi lipsă de respect la adresa românilor careieni.

E chiar aşa de greu să respectaţi toţi locuitorii oraşului Carei domnule primar ?

De ce să nu ne mândrim cu marcantele personalităţi careiene româneşti din moment  ce aparţin acestui loc?

Încetaţi a promova numele scriitoarei românce Otilia Marchiş cu porecla sa batjocoritoare şi retrageţi cartea pe care aţi plătit-o din banii careienilor unde la numele autoarei apare porecla sa, fapt nemaiîntâlnit nici măcar în lumea a treia!

Redaţi scriitoarei careience demnitatea şi numele său adevărat aşa cum procedaţi în cazul celor care au aceeaşi naţionalitate cu a dvs.

Daţi jos plăcile negre de pe clădirea Primăriei Carei şi respectaţi municipiul Carei care face parte din România!

Puneţi imaginile cu clădirea Primăriei Carei cu stema României şi nu pe cele fără însemne naţionale.

Puneţi plăci comemorative pe TOATE clădirile unde s-au născut sau au creat personalităţi româneşti  de valoare pentru că doar aşa veţi fi credibil când vorbiţi despre încurajarea patriotismului local.

Aţi adus în discuţie Monumentul Ostaşului Român dar nu doriţi să îl puneţi în valoare şi încurajaţi acel perete înalt de tuia de peste 9 m. Cât de credibil mai puteţi fi când vorbiţi de Monumentul Ostaşului Român reabilitat doar din fonduri judeţene?

A convoca profesorii din Carei în şedinţe separate , pe criteriul limbii vorbite, dovedeşte din start intenţiile pe care le aveţi. A le vorbi despre  încurajarea patriotismului local şi a nu pomeni numele personalităţilor locale româneşti  denotă  alte intenţii decât cele enunţate. Se vrea apariţia unui volum de genul celui publicat cu 100 mii euro , un fals istoric dovedit sub numele Traseul Legendelor Sătmărene?

Învăţaţi să respectaţi toţi careienii indiferent de limba lor maternă! Nu mai promovaţi discriminarea şi minciuna doar pentru a vă atinge interesul personal!

Patriotism local înseamnă şi acordarea de teren pentru construirea de case de către tinerele familii din Carei  şi nu cedarea lui pentru construcţii finanţate de guvernul maghiar. Terenul în cauză de pe strada Tireamului a fost achiziţionat de fapt pentru construirea de locuinţe pentru tineri.

Patriotism local înseamnă şi a-ţi plăti taxele şi impozitele  locale fapt ce dvs. nu îl faceţi ba dimpotrivă, v-aţi sustras în mod ruşinos şi puţin curat de la  a vă plăti obligaţiile de la bugetul local, sume deloc de neglijat!

Redaţi Careiului şi personalităţile româneşti şi nu le mai  batjocoriţi numele! Şi nu mai vorbiţi de patriotism local până nu învăţaţi a NU face diferenţe între careieni în funcţie de limba vorbită.

Buletin de Carei

 

comentarii

de Farcau Doina la 1 februarie 2019 - 20:29

Felicitari pentru tot ceea ce inseamna „BULETIN DE CAREI”!!!

de Farcau Doina la 1 februarie 2019 - 21:23

…Si ceasul sta….o fi vestind ceva…sper ca de bineeeee!

de Gheorghe Amfion la 2 februarie 2019 - 11:35

Dati-l in judecata, cum face Dan Tanasa in HarCov. Sesizati prefectul. Veniti cu probe.

de Cornel la 2 februarie 2019 - 12:22

Prefectul tine de scaun ca e pus politic. Nu are curaj sa se manifeste ca roman si bun cetatean in Carei unde nu vine niciodata la manifestari. Om de paie.

Lasati un comentariu