Pelerinaj – grup Invictus la Mănăstirea Scărișoara Nouă

• publicat la: 24 martie 2019
Pelerinaj – grup Invictus la Mănăstirea Scărișoara Nouă

Pelerinaj – grup Invictus – Primăvară, fii binevenită ! și la Sfânta Mănăstire Scărișoara Nouă , ce are hramul Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul.
Cu ocazia înainte prăznuirii Bunei – Vestiri, patru voluntari Invictus de la Liceul Teoretic Carei ( David-Iosif Varga din clasa a VIII-a B, Adrian Țol -clasa VIII-a B, Anastasia Țol- clasa a XI-a A și Carmen -Ioana Sabou – mastedand în Educație integrată pentru învățământul primar și preșcolar, Absolventă a Facultății de Arte- Oradea , fostă elevă a Școlii Gimnaziale nr. 3 – Carei – promoția 2010)  au participat la slujba religioasă, azi fiind invitați corul Anastasios  pentru  a împodobi participarea liturgică de comuniune de la Praznicul împărătesc al Bunei -Vestiri.

.

Întrucât această sărbătoare marchează și aniversarea mamelor creștine, cei patru voluntari au inițiat o întrevedere cu maica Agaftia,care se află în acest Așezământ monahal de peste două decenii și care se apropie de aniversarea celor 99 de ani.
Au realizat un scurt interviu cu maica Agaftia și la final au cântat câteva pricesne închinate Maicii Domnului.
Având în vedere perioada consacrată urcușului duhovnicesc – a doua duminică a Postului Mare – elevii i-au adresat maicii Agaftia și câteva întrebări vizând experiența vieții. ( Pozele cu maica Agaftia nu vor fi expuse, pentru a respecta legea locului și a viețuirii monahale).

prof.Carmen Maria Dindelegan

Lasati un comentariu