Primă de instalare de 100.000 de euro și pentru fermierii de peste 40 de ani. Amendament introdus de europarlamentarul Daniel Buda

• publicat la: 7 aprilie 2019
Primă de instalare de 100.000 de euro și pentru fermierii de peste 40 de ani. Amendament introdus de europarlamentarul Daniel Buda

Potrivit agrointel.ro, eurodeputatul Daniel Buda, cel care a avut și o serie de amendamente proprii depuse pentru noul PAC, a dezvăluit care sunt principalele direcții care vor sta la baza plăților pentru agricultură odată cu intrarea în vigoare a noilor reguli pentru subvenții. ”Fermierii români, un viitor mai sigur, un viitor mai bun! Plățile directe rămân în continuare o certitudine pentru fermierii români, cuantumul acestora cunoscând o creștere, comparativ cu alte state unde au avut loc tăieri”, este vestea bună dată de Daniel Buda pentru fermierii români.

„Noul fermier”, un concept pentru prima dată introdus în Politica Agricolă Comună, ca urmare a unui amendament propus de mine, se referă la persoanele care au peste 40 de ani și care pot primi o primă de instalare de până la 100.000 de euro! Cetățenii români stabiliți în străinătate vor avea, astfel, posibilitatea de a se întoarce acasă și să își porneasă o noua afacere, chiar dacă au vârsta de peste 40 de ani”, a mai arătat eurodeputatul român.

Statele membre sunt obligate să aleagă una dintre următoarele două variante cu privire la plafonare: fie aleg varianta unui prag de 100.000 de euro, fie aleg varianta unei alocări obligatorii de 10% din pachetele lor pentru plăți redistributive, care vor merge către fermierii mici și mijlocii. În acest fel, se consolidează modelul fermelor familiale mici și mijlocii! În același timp, se asigură un echilibru între resursele financiare ce urmează a fi puse la dispoziția fermierilor mari și fermierilor mici!

Tinerii fermieri (până la 40 de ani) care au fost înființați pentru prima dată ca șefi ai exploatației vor primi un sprijin complementar pentru o perioadă de 7 ani în loc de 5 ani cât era prevăzut și cu un cuantum majorat de la 70.000 de euro la 100.00 de euro!

integral pe agrointel.ro

În această perioadă premergătoare campaniei electorale, unii parlamentari ai minorităților prezintă acest amendament referitor la extinderea grupei de vârstă pentru prima de instalare  fără a menționa inițiatorul , lăsând parcă să se înțeleagă că nu sunt străini de el. Așa se manipulează un electorat care nu cunoaște bine limba română și nu urmărește agențiile de știri în limba română.

Lasati un comentariu