Seară de poezie și muzică românească

• publicat la: 11 aprilie 2019
Seară de poezie și muzică românească

Miercuri, 10 aprilie 2019, la Castelul Karolyi, începând cu ora 18.00, a avut loc o seară de poezie și muzică românească, dedicată poeților careieni: Corneliu Balla, George Marchiș, Costa Carei, Dimitrie Sfura, Anton Horvath, Cristian Șvecz, Claudia Oșan, Adrian Ștefănuți, Adrian Francisc Munteanu, Teodora Păcurar.

Evenimentul a fost deschis de doamna bibliotecar Nicoleta Latiș, care a trecut în revistă date biografice despre Corneliu Balla.

Poeziile autorilor careieni au fost recitate de: Nicoleta Latiș, Adrian Sabău și Alexandra Crăciun, din partea trupei de teatru M.E.E.M. din cadrul Centrului Cultural Carei; Claudia Oșan, coordonatoarea cercului; literatură ai Centrului Cultural Carei; Maria Leitan, din partea Asociației „Castelanii Seniori”; elevii Laniana Marincaș și Tudor Petcu, de la Școala gimnazială „Vasile Lucaciu” Carei; Roxana Pocol, eleva, care a debutat în lumea poeziei, la vârsta de 9 ani, Medeea Pașca, elevă a Liceului Teoretic Carei și Adrian Ștefănuți.

Momentele muzicale au fost realizate de Bogdan Georgescu(chitară), prof. Szűcs József(chitară), Mălina Latiș(voce), Marius Georgescu(cahon) și prof. Vlad Pașca(vioară). Aceștia au interpretat o serie de melodii, compuse pe versurile poeților Nichita Stănescu și Mihai Eminescu. Cei prezenți au putut fredona melodii precum „O, rămâi”, „Emoție de toamnă”, „Pe lângă plopii…”, „Ce biune că ești”, „Atât de dulce”. Transpunerea muzicală a poeziei „Atât de dulce” a fost realizată de prof. Szűcs József.

În cadrul programului, au debutat în lumea poeziei elevele Pocol Roxana și Alexandra Crăciun.

 Prezentatorul evenimentului a fost Adrian Ștefănuți.

Evenimentul a fost organizat de către Direcția de Cultură Carei și a fost dedicat omului de cultură Corneliu Balla, care, dacă ar mai fi trăit, ar fi împlinit 89 de ani, pe 11 aprilie.

Lasati un comentariu