Poliția informează…Sancțiuni, o infracțiune și un accident la Carei

• publicat la: 9 August 2019
Poliția informează…Sancțiuni, o infracțiune și un accident la Carei

Peste 120 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiștii rutieri sătmăreni, ieri, 7 august a.c., ca urmare a unor acțiuni desfășurate pe raza județului Satu Mare, având drept scop prevenirea și combaterea accidentelor rutiere, se specifică în comunicatul de presă remis Buletin de Carei. 

Astfel, la data de 7 august a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat mai multe acțiuni pe raza județului, pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă normele rutiere și pentru prevenirea accidentelor rutiere, ocazie cu care au aplicat peste 120 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 32 000 de lei.

De asemenea, au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 17 conducători auto și au ridicat 3 certificate de înmatriculare.


Infracțiune rutieră

 Un accident rutier cu pagube materiale a fost provocat ieri, 7 august a.c., n localitatea Drăgușeni, de către un tânăr, de 15 ani, aflat la volanul unui autoturism fără a poseda permis de conducere

La data de 7 august a.c., la ora 17.27, polițiștii Serviciului Rutier Satu Mare au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier pe raza localității Drăgușeni.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că un minor, de 15 ani, din localitatea Drăgușeni, aflându-se la volanul unui autoturism pe o stradă din aceeași localitate, fără a poseda permis de conducere, ajuns la intersecția cu DN 1 C, nu a respectat semnificația indicatorului ,,Oprire’’,  continuându-și deplasarea, moment în care a intrat în coliziune cu o motocicletă condusă pe drumul prioritar de către un cetățean ceh, de 37 de ani.

În urma evenimentului a rezultat avarierea celor două autovehicule.

Ambele persoane implicate au fost testate cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Accident ușor de circulație

 O tânără, de 26 de ani, a suferit răni ușoare în urma unui accident rutier, produs la data de 7 august a.c., în municipiul Carei.

La data de 7 august a.c., în jurul orei 11.550, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Carei au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier pe raza municipiului Carei.

În urma efectuării cercetării la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că un cetățean german, de 25 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe fondul neadaptării vitezei de deplasare a pierdut controlul asupra direcției de mers si a intrat în zidul unui imobil din localitatea Carei.

În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a unei tinere, de 26 de ani, din comuna Căpleni, pasageră dreapta spate în autoturism.

Susnumitul a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ.

În cauză s-a întocmit dosar penal.

Lasati un comentariu