A sosit Armata la Carei. Se curăță zona din jurul Monumentului Ostașului Român ascuns și transformat în loc de joacă

• publicat la: 23 octombrie 2019
A sosit Armata la Carei. Se curăță zona din jurul Monumentului Ostașului Român ascuns și transformat în loc de joacă

Agitație mare la Carei.  Avioanele survolează spațiul aerian, au început operațiunile masive de curățenie și au apărut steagurile tricolore pe stâlpii de pe unele artere principale. Începem să simțim că trăim în România. E doar  o iluzie dacă ne uităm la planul de școlarizare care atestă că mai sunt meserii pentru care pregătirea se face exclusiv în limba maghiară sau dacă aruncăm o privire pe clădirea Primăriei care  nu are plăcu oficiale cu însemnele statului român.

Astăzi au sosit la Carei reprezentanții Armatei Române pentru a pregăti manifestările dedicate Zilei Armate din 25 octombrie, dată la care vom aniversa 75 de ani de la eliberarea orașului Carei de sub ocupația hortystă.

Armata Română a fost la datorie și a redat românilor teritoriile ocupate abuziv în septembrie 1940. La 75 de ani de la eroismul Armatei Române situația este cu totul alta. În cinstea jertfei de sânge a ostașilor români a fost ridicat în anul 1964 un Monument al Ostașului Român în centrul Careiului. La 55 de ani de la dezvelirea sa acest important monument de for public este mascat de o dublă perdea de tuia și transformat în loc de joacă pentru copii de către adminsitrația Kovacs-Keizer-Beko.

Fără ca Ministerul Apărării să intervină sau Cultul Eroilor.

Arborii de tuia au aproape 10 m înălțime, sunt uscați pe alocuri dar sunt atent îngrijiți de administrația care tratează discriminatoriu locuitorii acestui oraș.

Pe aici vor defila atât ostașii Armatei Române cât și oficialii care vor veni la ceremoniile de la monumentul simbol al eliberării patriei de sub ocupația hortystă.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu