Bani pentru asociații de la Cluj Napoca și Budapesta nu și pentru cele culturale din Carei. Referate mincinoase.VIDEO

• publicat la: 1 octombrie 2019
Bani pentru asociații de la Cluj Napoca și Budapesta nu și pentru cele culturale din Carei. Referate mincinoase.VIDEO

De neînțeles de ce un primar tratează discriminatoriu  locuitorii localității pe care  o conduce dar mai ales asociațiile culturale. E ca și cum într-o familie cu mai mulți copii părinții ar  asigura  confortul  doar pentru anumiți copii nu pentru toți deopotrivă.

Scandal monstru la ședința Consiliului Local Carei din data de 30 septembrie 2019. Primarul inițiază proiect de hotărâre pentru acordarea de sprijin financiar și cooperare pentru o asociație din Cluj Napoca și o institutie din Budapesta în urma unei adrese  remise de la Budapesta. Niciun leu până acum pentru asociațiile culturale din Carei. Ca de fiecare dată când nu are argumente pentru a combate civilizat problemele ridicate de consilierul Ilie Ciută primarul Kovacs se dezlănțuie aruncând cu jigniri și minciuni sfruntate desconsiderând total Consiliul Local. Nicio referire la acest proiect pe pagina Primăriei Carei deși au fost prezenți 3 dintre angajații care se ocupă  cu comunicarea și  plătiți din bugetul local.

La punctul 8 de pe Ordinea de Zi a ședinței ordinare din data de 30 septembrie a fost introdus proiectul inițiat de primarul evazionist Kovacs care a dorit să introducă ca și coorganizator și susținător financiar Primăria Carei pentru o activitate a unei asociații din Cluj Napoca și o instituție din Budapesta.

,,Normal ar  fi fost ca înainte să fie aprobată  finanțarea nerambursabilă și pentru asociațiile noastre care și-au depus proiecte ….degeaba le mai alocăm banii pentru acum pentru că potrivit legii  nu mai pot cheltui sumele decăt pentru activități viitoare aprobării….sunteti sensibil la cererile venite de la Budapesta și Cluj Napoca dar asociațiile noastre le ignorați….La primul punct de la  proiectul de rectificare a Bugetului  ați scăzut deja 24 mii lei de la capitolul  care se referă la asociațiile cultural sportive și culte dar nu sumele nu au ajuns la asociațiile cultural-sportive,, a fost intervenția consilierului Ilie Ciută, moment  în care primarul Kovacs a izbucnit de-a dreptul isteric  și mizerabil încercând să denatureze afirmațiile consilierului pe care nu îl poate supune. Primarul ,,nu provocați maghiarii,, care nu stăpânește bine exprimările în limba română nu a înțeles că ,,asociațiile noastre,,  însemnă  asociațiile careiene poate și pentru faptul că nu simte nimic pentru Carei dacă nu beneficiază de ceva avantaje.

Adresa redactată la Budapesta cuprinde 2 solicitanți, fiecare cu sigla și cu semnătura reprezentantului legal dar Referatele organizației guvernametale românești care este Primăria Carei nu consemnează decât asociația clujeană! Vom vedea dacă și Instituția Prefectului va admite astfel de adrese false până la urmă.

 

Asociația din Cluj Napoca este susținută de guvernul Ungariei după cum reiese de pe pagina sa oficială și nu are  trecut numele  municipiului Cluj Napoca decât în limba maghiară. Idem și la sediul acesteia din Cluj Napoca. Asociația promovează ,,transilvănismul,,  uitând că de fapt Transilvania este România.  Adresa este  de fapt redactată la Budapesta și cuprinde numele a doi solicitanți nu doar unul așa cum se dezinformează în  Proiectul de hotărâre și în Referatul de Specialitate.

În antetul adresei de solicitare  apar 2 sigle ale celor  doi  adresanți precum și semnăturile reprezentanților acestora dar în actele oficiale emise de Primăria Carei se face referire doar la asociația din Cluj Napoca cu numele municipiului scris în limba maghiară pe sigla asociației.

 

 

Și ne mai mirăm că primarul  evită să poarte eșarfa tricoloră specifică primarilor din România. Măcar din respect pentru statul român care i-a permis să plătească eșalonat datoriile de la bugetul de stat că pe cele locale le-a făcut uitate de la plată Kovacs Eugen. Și la această ședință apa oferită consilierilor a fost una import Ungaria și nu de la firma locală Alconor ca dovadă că  primarul nu susține firmele careiene de producție. Să sperăm că nu e din cauza faptului că firmele lui personale de producție nu le-a administrat corespunzător și au dat faliment toate.

Găsiți mai jos proiectul prin care se solicită sprijinul financiar.

P 8 Kriza

De neînțeles de ce un primar tratează discriminatoriu  locuitorii localității pe care  o conduce dar mai ales asociațiile culturale. E ca și cum într-o familie cu mai mulți copii părinții ar  asigura  confortul  doar pentru anumiți copii nu pentru toți deopotrivă. Nu am uitat de aversiunea pentru cea mai amplă manifestare culturală din istoria orașului, Adunarea Generală ASTRA din octombrie 2017  în colaborare cu Academia Română și cu participarea reprezentanților din Ministerul Culturii, a instituției Prefectului, a Episcopiei ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului și a Episcopiei Greco-Catolice din Oradea, a mai mulți primari din țară și Republica Moldova.

Nici pentru amplasare bust al poetului național Mihai Eminescu nu a dorit primarul Kovacs să suțină ASTRA Carei și să inițieze  proiect de hotărâre pentru aprobarea amplasării.  Nu sunt singurele situații în care primarul Careiului a refuzat să inițieze proiecte venite din partea românilor. Pe cele ale prof.Mihai Bertieanu le pune mereu deoparte și îl mai și apostrofează pentru ,,colaborarea cu doamna Ciută,,. Iar pentru solicitare de amplasare catarg cu drapel românesc afirmă obraznic…,,nu provocați maghiarii,,.

Urmăriți aici scandalul  inițiat de primarul Kovacs  pentru a diminua gravitatea actelor sale comise împotriva asociațiilor culturale careiene.

 

Buletin de Carei

 

comentarii

de moții la 1 octombrie 2019 - 08:52

mă ionuți și sorin da voi cu cine votația colo în consiliu? numa cu udmereul si mai veniți voi la noi după voturi ceapa voastră de trădători!!!!
nici la crăișorul nostru nu ați fost să puneți coroană da vă trebe campanie și voturi de la noi trădătorilor nesătui!!!

de bravo @motii la 1 octombrie 2019 - 20:47

bine zis,dar mai sint !

de farfuridi la 2 octombrie 2019 - 06:21

„Ne ducem, dar gândeşte-te, stimabile, că suntem membrii aceluiaşi partid… Cum ziceam adineaori amicului Brânzovenescu: trădare să fie dacă o cer interesele partidului, dar s-o ştim şi noi… De aceea eu totdeauna am repetat cu străbunii noştri, cu Mihai Bravul şi Ştefan cel Mare: iubesc trădarea, dar urăsc pe trădători. Salutare, salutare, stimabile!…”.(Plutarh)

de motiunea( pe scurt) la 2 octombrie 2019 - 07:13

„Daţi-mi voie! Termin îndată! Mai am două vorbe de zis. (zgomotul tace.) Iată dar opinia mea. (în supremă luptă cu oboseala care-l biruie.) Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele… esenţiale… Din această dilemă nu puteţi ieşi… Am zis!” (Esti genial nene Iancule!Genial)

de Buletin de Carei la 2 octombrie 2019 - 09:36

Rămâne consemnat în documentele oficiale falsul privind numele asociațiilor solicitante. Apare doar asociația clujean nu si cea budapestană care a semnat cererea. La fel cum apare situatia reala de la primaria Carei care nu sprijina deloc asociatiile culturale si sportive locale.

de Gica la 2 octombrie 2019 - 20:00

Tradatori!!!
O Palma de români in conducere.Niste analfabeti si vânzători de țara. MAI bine la sapă de lemn cu voi.Mucosul de Ionuț a uitat de unde a plecat.Matusa Onet a ajutat-o să ajungă presedinte PSD!Aceasta mătușă care rezolvă pe banda rulantă pt cateva sute de euro dosarele de pensii!!!
Acest Ionuț linge talpa UDMR -ului ca sa ma profita si el ceva ca un cerșetor.
Rusinea PSD vot 0

de bine "Gica" la 3 octombrie 2019 - 03:17

curaj,scoateti la vedere is”scheletii”borfasilor care conduc
(vz Ciutacu,RomaniaTV)

de moții la 3 octombrie 2019 - 07:24

jos dictatura udmristopesedista din carei!

de ciinii la 3 octombrie 2019 - 08:56

latra caravana trece.
(„auzi cum vintul rostogoleste norii ?”)

de Gica la 3 octombrie 2019 - 10:41

Cine poate ajuta Careiul este D-ul Ciuta!
Sa candideze D-ul Ciuta de primar si Careiul scapa de mafioți si de borfasi.Care nu au ce cauta la cârma orașului.
Dansul este singurul din consiliul local care gândește si munceste Corect pt noi din Carei

de poate la 3 octombrie 2019 - 11:10

incepe chiar de pe strada lui, de la care capat vrea
chiar de la mijloc

de Buletin de Carei la 3 octombrie 2019 - 18:38

Are primarul evazionist casa? Nu are, sta in casa altuia….a falimentat 5 firme si traieste doar din bani publici , foloseste masina fundatiei de turism pentru ca el nu e in stare sa aiba una a lui.

de trahanache( clopotind) la 3 octombrie 2019 - 19:01

aveti putintica rabdare,stimabile…aveti putintica rabdare onorabile…
„mai e mult pina departe!”
sa treaca „potiunea”!

de catavencu la 3 octombrie 2019 - 19:22

Industria română e admirabilă, e sublimă, putem zice, dar lipseşte cu desăvârşire. Soţietatea noastrăă dar, noi, ce aclamăm? Noi aclamăm munca, travaliul, care nu se face de loc în ţara noastră!
Şi cu toate aceste toţi faliţii sunt jidani! Explicaţi-vă acest fenomen, acest mister, dacă mă pot exprima astfel!
Ei bine! Ce zice soţietatea noastră? Ce zicem noi?… Iată ce zicem: această stare de lucruri este intolerabilă! (aprobări în grup. Cu tărie.) Până când să n-avem şi noi faliţii noştri?… Anglia-şi are faliţii săi, Franţa-şi are faliţii săi, până şi chiar Austria-şi are faliţii săi, în fine oricare naţiune, oricare popor, oricare ţară îşi are faliţii săi (îngraşă vorbele.)… Numai noi să n-avem faliţii noştri!… Cum zic: această stare de lucruri este intolerabilă, ea nu mai poate dura!…

(aplauze frenetice. Pauză. Oratorul soarbe din pahar şi aruncă iar priviri scânteietoare în adunare.)

Lasati un comentariu