Profesor universitar condamnat pentru luare de mită de la studenţi

• publicat la: 10 mai 2021
Profesor universitar condamnat pentru luare de mită de la studenţi
Un profesor universitar de la Facultatea de Mecanică a Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită de la studenţi.

https://someseanul.ro/profesor-universitar-clujean-condamnat-la-inchisoare-cu-executare-pentru-luare-de-mita-video/

„Printr-o decizie definitivă a Curţii de Apel Cluj, un profesor universitar doctor în cadrul Facultăţii de Mecanică a Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani închisoare, cu executarea pedepsei în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Totodată, instanţa a dispus confiscarea specială de la persoana condamnată a unor sume de bani în lei şi în euro, precum şi confiscarea extinsă a peste 10.000 de euro”, se arată într-un comunicat transmis, luni, de Serviciul Judeţean Anticorupţie Cluj din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA).

Potrivit sursei citate, profesorul a primit bani de la mai mulţi studenţi, pentru facilitarea promovării unor examene.

„În fapt, la data de 2 septembrie 2017, poliţiştii anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Cluj l-au prins în flagrant pe profesorul universitar, în timp ce primea diferite sume de bani de la mai mulţi studenţi, în scopul facilitării promovării unor examene restante la materia „Mecanisme I şi II”. Ulterior, în vederea administrării probatoriului, au fost efectuate două percheziţii la domiciliul şi în biroul profesorului. Astfel, în biroul acestuia a fost găsită suma de 2.000 de euro, în bancnote de câte 50 de euro, dar şi mai multe plicuri cu numele unor studenţi”, se mai arată în comunicat.

 Iniţial, profesorul a fost reţinut 24 de ore, iar instanţa a dispus ulterior ca el să fie cercetat în arest la domiciliu.

Sursa: Agerpres

imagine….someseanul.ro

Lasati un comentariu