Facebook a blocat și povestea unui veteran de război spusă de un jurnalist român

• publicat la: 10 October 2019
Facebook a blocat și povestea unui veteran de război spusă de un jurnalist român

Asalt nemaiîntâlnit  asupra postărilor jurnaliștilor români despre file din istoria României, acele file care nu sunt de găsit în manualele școlare.

Jurnalistul Cătălin Sturza a fost blocat pe facebook pentru un text despre un erou de 105 ani al Armatei Române pe motiv că „a încălcat normele comunității”.

„Se pare că postarea mea despre moș Aurică Antonie a încălcat normele comunității. Postarea a fost ștearsă de pe wall-ul meu – și înțeleg că a fost ștearsă și de pe wall-urile tuturor celor care dăduseră share. Mai mult, accesul la cont mi-a fost blocat pentru vreo jumătate de oră. Am repostat mai jos, dar postarea a rămas „înghețată”, a scris jurnalistul, întrebându-se oare ce i-a supărat atât de tare pe Big Brother?”

”Singurul lucru mai „sensibil” ar fi acesta”, a răspuns tot el.

„Oare de ce am senzația că eroi precum Aurică Antonie nu vor ajunge niciodată în clipuri devenite virale și pe afișe mari, lipite prin tot orașul?” Se face referire la comunistul Mihai Șora, ucenicul bolșevicei Ana Pauker, scrie napocanews.ro.

Același lucru s-a întâmplat și cu alte postări, una dintre ele fiind pe pagina  Ciuta Daniela Daniela despre legiunile românești care au ocupat Praga timp de 20 de zile, știre preluată de la RFI. Nici până acum pagina nu a fost deblocată deși știrea există în continuare pe pagina RFI.

Mai multe persoane  se plâng că le dispar pur și simplu postarile de pe pagină care conțin relatări despre etape din istoria românilor sau semnalări ale unor abuzuri.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu