Poliția informează. Tânăr accidentat, infracțiuni rutiere, captură de țigări de contrabandă…

• publicat la: 11 octombrie 2019
Poliția informează. Tânăr accidentat, infracțiuni rutiere, captură de țigări de contrabandă…

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat ieri, 10 octombrie a.c., acțiuni de combatere și prevenire a accidentelor rutiere și de menținere a unui climat de ordine publică, fiind prezenți pe principalele artere rutiere din județ, ocazie cu care au aplicat peste 130 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 36 580 de lei.

Astfel, la data de  10 octombrie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au efectuat activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, ocazie cu care aplicat peste 130 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 36 580 de lei.

De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 12 conducători auto, care au depășit viteza maximă admisă cu peste 50 km/h (6), nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea străzii pe trecere de pietoni (1), nu s-au prezentat in termen de 24 ore la unitatea de politie pentru întocmirea documentelor de constatare în cazul accidentelor cu pagube materiale(3), nu au respectat semnificația indicatoarelor rutiere(1) sau nu au oprit la semnalele polițiștilor(1).

 

Infracțiuni rutiere constatate în flagrant delict de polițiști

 La data de  10 octombrie a.c., în jurul orei  02:00, polițiștii  Biroului rutier Satu Mare au identificat pe strada Mioriței din Satu Mare,  un bărbat  de 31 de ani, din  Ucraina care se deplasa cu un autoturism sub influența băuturilor alcoolice. Fiind testat cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La aceeași dată, în jurul orei 16.20, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Satu Mare, cu ocazia activităților specifice au identificat în localitatea Peleșu Mic,  un bărbat de 39 de ani, din localitatea Pelișor care conducea un autoturism deși  nu deține permis de conducere de nici o categorie.

Totodată,  în urma activităților desfășurate de către polițiștii Serviciului  Rutier, a fost depistat pe Bld. I.C.Bratianu din Satu Mare un sătmărean de 31 de ani, care se afla sub influența substanțelor psihoactive fiind testat pentru depistarea drogurilor din salivă, rezultatul  fiind pozitiv.

În cele trei cauze s-au întocmit dosare penale.

 

 Tânăr accidentat grav în urma unui eveniment rutier

 Ieri, în jurul orei 13.00,  în localitatea Unimăt s-a produs un eveniment rutier, soldat cu rănirea gravă a unei persoane.

Un  tânăr  de 17 ani, din localitatea Doba, în timp ce conducea un motociclu pe DJ 109N,  pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a derapat în șanțul de pe marginea drumului.

Impactul s-a soldat cu rănirea gravă a unui pasager pe motociclu de 15 ani, din localitate. Tânărul a fost transportat la Spitalul Județean Satu Mare pentru îngrijiri medicale.

În urma verificărilor efectuate de polițiști,  s-a constat că tânărul  nu deține permis de conducere, iar motociclul condus de acesta  figurează neînmatriculat.

 De asemenea, la testarea acestuia  cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 0,07 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 În cauză s-a întocmit dosar penal.

Arestat preventiv pentru 30 de zile pentru comiterea  infracțiunilor  de furt calificat și tentative  la furt calificat.

 Poliţiştii din cadrul Poliției oraș Negrești Oaș  au identificat un tânăr de 24 de ani,  bănuit de comiterea a două furturi  calificate și a trei tentative de furt calificat, toate produse pe raza orașului Negrești Oaș.

 Activităţile de documentare şi investigare efectuate de poliţiştii de investigații criminale negreșteni au dus la identificarea unui  tânăr din localitatea Socond  bănuit de comiterea a două furturi  calificate și a trei tentative de furt calificat. Prejudiciul a fost recuperat în proporție de 70%.

 Cercetările efectuate de poliţiştii au stabilit că tânărul, în vârstă de 24 de ani, în nopțile  de 3/4 și 5/6  octombrie a.c. profitând de faptul că unele porți de la locuințe erau neasigurate, pătrundea în curți și sustrăgea bunurile de valoare găsite în autoturismele parcate în curtea acestora și care nu aveau ușile asigurate. Astfel, din două autoturisme a reușit să sustragă un laptop și un portmoneu cu bani.

 În baza probatoriului administrat, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii a două infracţiunii de furt calificat și a  trei de tentative  la furt calificat, iar în urma prezentării celui în cauză la Parchetul de pe lângă Judecătoria Negrești Oaș, față de acesta s-a luat măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile.  

Țigări de contrabandă confiscate de polițiști

 O femeie, de 67 de ani, din Localitatea Vama a fost depistată  în flagrant, la data de 10 octombrie a.c., de către polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Negrești Oaș și din cadrul Postului de Poliție Comunal Vama, în timp ce vindea  de la domiciliu țigări de proveniență ucraineană.

 În urma controlului efectuat la domiciliul acesteia, polițiștii au găsit 810 de fire țigarete, de proveniență Ucraina.

 În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, prelucrarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia iar țigările și autoturismul depistat a fost ridicat în vederea confiscării.

 POLIȚIA RUTIERĂ AMINTEȘTE:

 

Începând cu 12 octombrie 2019 ,ținerea în mână sau folosirea în orice mod, cu mâinile, a  telefonului în timpul conducerii unui autovehicul:

 –         Se sancționează cu amendă între 870 lei și 1160 lei și 4 puncte penalizare;

 –         Concomitent cu încălcarea unei reguli pentru circulația vehiculelor, se sancționează cu 4-5 puncte amendă și reținerea permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 30 de zile.

 

 

Lasati un comentariu