Mesajul Asociațiunii ASTRA Carei de Anul Nou

• publicat la: 31 decembrie 2019
Mesajul Asociațiunii ASTRA Carei de Anul Nou

Încheiem  un an plin de activităţi şi evenimente culturale deosebite. Alese mulţumiri din partea ASTRA Despărțământul  ,,Aurel Coza,,  Carei  tuturor celor care aţi fost alături de noi, membrilor, colaboratorilor şi susţinătorilor. Niciun efort nu este prea mare când e vorba de neamul tău, de păstrarea tradiţiilor şi valorilor culturale naţionale. Avem o zestre deosebită pe care trebuie să o transmitem intactă  generaţiilor  tinere deci trebuie  păzită cu sfinţenie. Nu am uitat nici în acest an de aniversările și comemorările personalităților noastre culturale. Cu durere în suflet ne-am despărțit în acest an de un membru fidel al asociațiunii noastre, profesorul Ioan Ciarnău.

De departe cea mai importantă manifestare a anului 2019 pentru ASTRA Despărțământul  ,,Aurel Coza,,  Carei  a fost lansarea monumentalei lucrări a academicianului Răzvan Theodorescu și a academicianului Marius Porumb, ARTA din ROMÂNIA, în municipiul Carei în prezența ÎPS  Mitropolitul Andrei. O manifestare care ne-a onorat și care ne obligă pe viitor.

Un moment  de o deosebită importanță a fost dezvelirea la data de 3  noiembrie 2019 a bustului primului președinte al ASTRA Carei, pr. Gheorghe Mureșan în comuna Moftin datorită inițiativei Primăriei. Felicităm conducerea Primăriei Moftin pentru această realizare.

Mulţumim  participanților la Școala de Vară ASTRA, celor care au sacrificat din timpul lor  pentru a se ocupa de tinerii dornici de învățătură. Vom continua și în anul care bate la ușă  activitățile  de comemorare a Eroului Național Avram Iancu, tradiționale  vizită la mormintele eroilor din localitățile din jurul Careiului în pragul Zilei Armatei, colaborările cu celelalte despărțăminte din țară. Considerație deosebită pentru cei peste 220 de participanți la cea de-a VI-a ediție Festivalului de Datini şi obiceiuri de Crăciun care au venit  datorită sprijinului oamenilor de bine din jurul  lor din moment ce ampla  manifestare  locală nu este  susținută de nicio instituție locală sau județeană.

Pentru al doilea an consecutiv ni se refuză dreptul de a amplasa pe cheltuiala noastră CATARG cu Drapel Românesc pe domeniul public din Carei.  Niciuna din cele 3 (trei) locații centrale avansate  nu a fost pe placul consilierilor UDMR Carei.

Urăm consilierilor UDMR Carei multă sănătate în Noul An și mai multă înțelepciune în deciziile lor pentru că trăim totuși în România iar amplasarea unui catarg cu drapelul national pe domeniul public nu are niciun motiv pentru a fi interzisă așa cum o fac  de 2 ani de zile.

Despărţământul ASTRA Carei va continua şi în Anul 2020 seria activităţilor culturale unde  vă invităm  să  ne fiţi alături.

Vă dorim un AN NOU plin de realizări, multă sănătate şi spor în toate!

LA MULŢI ANI 2020!

Vivat, crescat, floreat  ASTRA!

conducerea Despărţământului ASTRA Carei

Lasati un comentariu