Fără legături feroviare directe între Carei și Moldova sau Oltenia sau Dobrogea

Nu numai autostrăzile care leagă regiunile istorice lipsesc din România ci și legăturile feroviare directe. Un exemplu în acest sens îl constituie lipsa unei legături directe pentru cei care vor să ajungă cu trenul de la Carei  la Iași sau la Suceava sau la Craiova sau la Drobeta Turnu Severin. Nici până la Tulcea sau Brăila nu avem o legătură feroviară directă în anul 2020. Avem în schimb legătură directă cu Viena. De parcă cineva ar vrea ca românii să nu păstreze legături unii cu alții ci să întărească doar economia străinilor.

Pentru a ajunge în orașele din Moldova  sau Dobrogea sau Oltenia trebuie să schimbi mai multe trenuri, să aștepți legăturile prin gările de pe traseu. Până la găsirea unei soluții, CFR ne propune reduceri tarifare pe traseele existente.

Potrivit unui comunicat remis redactiei Buletin de Carei, Societatea națională de transport feroviar călători,  anunță reduceri tarifare la peste 100 de trenuri.

CFR Călători reamintește pasagerilor că și în Mersul Trenurilor în vigoare pot beneficia de reduceri importante la călătoria cu trenul.

Click aici pentru a vizualiza trenurile și relațiile pentru care se acordă reduceri procentuale (între 20% și 45%) din tariful tren Interregio, pentru bilete la tarif întreg și de copil, clasa 1 și clasa a 2-a.

 La peste 100 de trenuri InterRegio se aplică tarife mai mici prin reduceri procentuale sau prin admiterea la călătoria pe anumite porțiuni a abonamentelor la tarif de tren Regio.

Toate tarifele menţionate includ şi tariful de rezervare a locului.

Pentru o identificare facilă, la căutarea trenurilor pe ruta dorită în modulul “MERS TREN TRAFIC INTERN” de pe site-ul www.cfrcalatori.ro, toate trenurile la care se aplică reduceri procentuale sunt prevăzute cu simbolul “%”.

 Odată cu intrarea în vigoare a actualului program de mers de tren, CFR Călători a lansat pentru prima dată un program pilot pentru deservirea și sporirea atractivităţii traficului de navetă între zonele suburbane şi marile oraşe din toată ţara.

Astfel este permisă călătoria posesorilor de abonamente valabile la trenuri Regio şi cu trenurile Interregio la clasa a 2-a, (fac excepție cele care circulă în trafic internaţional), pentru abonamentele emise pe distanţe de până la 30 de km, numai pe relații cuprinse în aceste zone km.

Posesorii de abonamente de călătorie valabile la trenuri Regio cărora le este permisă circulația cu trenuri Interregio la clasa a 2-a , nu au obligativitatea rezervării locului. În cazul în care se dorește călătoria cu loc rezervat, călătorul va achita integral diferența tarifară și tariful de rezervare a locului la tren InterRegio (3,90 lei).

Pentru călătoria la clasa 1, se achită integral diferențele tarifare și rezervarea locului la tarif de Interregio clasa 1 (3,90 lei).

Ședință de Consiliu Local convocată de un primar președinte al UDMR în timpul manifestărilor dedicate lui Mihai Eminescu

În timp ce Direcția de Cultură anunță variate manifestări dedicate aniversării a 170 de ani de la nașterea românului absolut Mihai Eminescu, poetul nostru național, primarul evazionist Kovacs, președinte al UDMR Carei, convoacă ședință de Consiliu Local. La ora la care au loc manifestările dedicate lui Mihai Eminescu la bustul acestuia precum și la Castel.  Nu întâmplător Primăria și Consiliul Local Carei nu apar pe afișele care anunță manifestări românești. Primarul Kovacs este cunoscut nu numai ca evazionist cu acte în regulă ci și prin declarația sa  ,,nu provocați maghiarii,,  rostită la ședința de CL Carei unde se solicita amplasare de catarg cu drapel românesc pe domeniul public de către ASTRA Carei.

Aversiunea primarului  pentru personalitățile românești  și steagul tricolor devine deja o constantă. Kovacs Eugen nu a participat nici la dezvelirea bustului lui Mihai Eminescu din cadrul celei mai ample manifestări culturale din istoria orașului. Nu participă nici la manifestările dedicate Zilei Culturii Naționale ci doar la cele dedicate culturii maghiare iar angajații săi denigrează românii cu spirit civic în timp ce aceștia îl sărbătoresc pe Mihai Eminescu.

https://www.buletindecarei.ro/2018/01/noi-l-am-sarbatorit-pe-mihai-eminescu-iar-consilierul-primarului-ne-denigra.html

https://www.buletindecarei.ro/2018/01/discriminare-dispret-un-primar-din-judetul-satu-mare-care-trateaza-diferit-locuitorii-orasului.html

Buletin de Carei

Comunicatul ISU despre incendiul din Lucăceni

În perioada: 06 – 12.01.2020 pompierii sătmăreni au executat 106 intervenţii SMURD, au  intervenit pentru stingerea a 5 incendii, pentru deblocarea unei uşi, au fost solicitaţi în sprijin pentru transportarea unei persoane supraponderale şi au executat 26 misiuni de recunoaştere în teren.

 În data de 06.01 a.c, la ora 18:30, 11 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Carei, împreună cu voluntari din cadrul SVSU Berveni, au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din localitatea Lucăceni.

La sosirea forţelor de intervenţie incendiul se manifesta la acoperişul imobilului, iar locatarii au reuşit să se autoevacueze. După localizarea şi lichidarea incendiului, pompierii au stabilit faptul că acesta a izbucnit, cel mai probabil, din cauza coşului pentru evacuarea fumului neprotejat termic faţă de elementele combustibile din structura acoperişului. În urma evenimentului, proprietara a suferit un atac de panică şi a fost transportată de către echipajul SMURD la spital pentru efectuarea unor investigaţii medicale suplimentare.

Au ars: strucura din lemn a acoperişului pe o suprafaţă de aproximativ 280 mp, obiecte depozitate în podul imobilului (mobilier, covoare), mobilierul şi aparatura electrocasnică din trei camere şi s-a degradat tavanul din patru camere.

De la acest incendiu nu au fost postate imagini cu intervenția pompierilor.

În data de 08.01 a.c., în jurul orei 06:10, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Tăşnad, împreună cu voluntari din cadrul SVSU Pir, au intervenit pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din localitatea Pir. Cauza probabilă de producere a acestui eveniment a fost depozitarea jarului sau cenuşii nestinse în apropierea unor materiale combustibile. Nu au fost înregistrate victime, însă au ars şi s-au degradat mai  multe materiale lemnoase  din interiorul şi din structura anexei.

Tot în data de 08.01 a.c., în jurul orei 18:30, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Turţ au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul unei case de locuit  din localitatea Turţ. Aceştia s-au deplasat la faţa locului cu o autospecială de stingere şi cu o ambulanţă SMURD reuşind să localizeze rapid incendiul. În urma evenimentului nu au fost înregistrate victime, dar s-au degradat:  aproximativ 10 mp de material lemnos din structura acoperişului , tencuiala, 8 grinzi şi 10 mp parchet.

În data de 09.01 a.c., în jurul orei 00:00, 7 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare au intervenit pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la o clădire dezafectată situată pe strada Victoriei din municipiul Satu Mare. Din fericire, în incendiul provocat, cel mai probabil, prin folosirea flacării deschise (brichetă), nu au fost înregistrate victime.

Ieri, 12.01.2020, la ora 22:07, pompierii sătmăreni au fost solicitaţi pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă provocată de producerea unui scurtcircuit electric la tabloul electric din casa scării unui bloc de locuinţe situat pe Drumul Careiului din municipiul Satu Mare. Forţele de intervenţie au reuşit lichidarea rapidă a incendiului. Nu s-a impus evacuarea locatarilor şi nu au fost înregistrate victime.

Concurs județean de recitare și interpretare „Darul ce ni s-a făcut prin Eminescu …”

Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare organizează miercuri, 15 ianuarie 2020, începând cu ora 14.30, la Filarmonica de Stat „Dinu Lipatti” Satu Mare, a VII-a ediţie a Concursului județean de recitare și interpretare “Darul ce ni s-a făcut prin Eminescu ….”, prilej cu care invită să participe  la acest eveniment dedicat poetului național toți iubitorii de versuri eminesciene.