Date concrete despre centura de ocolire a municipiului Satu Mare

• publicat la: 19 May 2020
Date concrete despre centura de ocolire a municipiului Satu Mare

Prezentăm în continuare un model de comunicat  oficial care conține informații concrete despre lucrările derulate în cadrul unui proiect. Este vorba despre comunicatul Prefecturii Satu-Mare privind stadiul lucrărilor de la centura de ocolire a municipiului Satu Mare. Remarcați că sunt oferite până și numele persoanelor care răspund  în cadrul proiectului de anumite  lucrări.

La Carei este în plină derulare proiectul ce cuprinde reabilitarea unor străzi dar încă nu a fost comunicat oficial niciun nume de diriginte de șantier, de manager de proiect, de consultant responsabil de calitate, etc. Proiectul nu a fost făcut cunoscut careienilor, nu a fost afișat, nu există planșe care să arate   o imagine de final a zonelor în lucru sau documentația tehnică. La Primăria Carei totul se face cât mai departe de ochii careienilor contribuabili de parcă ar fi un SRL și nu o organizatie guvernamentală!

,,Mobilizarea constructorului ITINERA SpA pe șantierul ”Varianta de Ocolire Satu Mare” a fost verificată astăzi, 18 mai, de către prefectul Radu Bud și directorul adjunct din cadrul DRDP Cluj, Vasile Sabău, în prezența dirigintelui de șantier Giorgio Gasparetto. Ulterior vizitei pe teren, a avut loc o ședință de analiză cu directorul general regional la DRDP Cluj, Eugen Cecan, reprezentantul ITINERA, Giovanni Demicheli, managerul de proiect Fernando Lopes și consultantul responsabil de calitate, Ioan Câmpean, la cabinetul prefectului.

Cu toate că lucrările se desfășoară conform graficului stabilit, în special execuția lucrărilor complexe de la pasajele denivelate și podul peste râul Someș, prefectul consideră că această perioadă este prielnică pentru o mobilizare mai bună, existând atât frontul de lucru, cât și resurse disponibile.

Prefectul și directorul regional au solicitat constructorului un grafic de lucrări accelerat pentru a se asigura că până la toamnă va fi dat în exploatare cel puțin tronsonul care leagă prin noul pod peste râul Someș DN 19 Satu Mare – Carei de DN 19A Satu Mare – Petea, respectiv până la data de 23 iunie 2021 întreaga lucrare va fi finalizate.

Cu excepția viitorului pasaj peste calea ferată dublă Satu Mare – Halmeu/Baia Mare, unde se așteaptă relocarea conductei magistrale de gaz metan pentru începerea lucrărilor, celelalte nouă lucrări complexe de traversări au stadii de execuție avansate și foarte avansate.

Săptămâna viitoare, reprezentanții beneficiarului se vor afla din nou pe șantier, urmând să convină noile termene împreună cu constructorul. Fiind unul dintre proiectele guvernamentale de importanță majoră pentru dezvoltarea municipiului și a județului, prefectul rămâne angajat într-o susținere totală pentru finalizarea la termen a acestei lucrări, cu respectarea condițiilor de calitate și siguranță,,.

 

sursa      Cancelaria Prefectului 

Lasati un comentariu