Decesul prematur al președintelui Fundaţiei Say-Yes, Enyedi Zsolt

• publicat la: 12 mai 2020
Decesul prematur al președintelui Fundaţiei Say-Yes, Enyedi Zsolt

Direcția de Cultură  Carei anunță moartea prematură a  lui Enyedi Zsolt, o personalitate omniprezentă în viața culturală și socială a orașului.
Muzician, profesor, compozitor, jurnalist, regizor, traducător, artist fotograf, a inițiat mai multe proiecte culturale de succes, printre cele mai cunoscute fiind fundația ”Say Yes” sau concursul ”Maturus”. A fost un instrumentist apreciat, făcând parte din mai multe proiecte muzicale: Castelanii, Collegium, In Jazztenso, NU Jazz Agents, Yesterdays și multe altele. A fost un pianist desăvârșit, un vizionar în artele muzicii, producător de muzică electronică și un ”specialist” al sintetizatoarelor.
A realizat mai multe concerte și expoziții personale, a organizat cu profesionalism și cu o minuțiozitate ieșită din comun activități culturale originale și inedite. A iubit deosebit de mult acest oraș, căruia și-a dedicat activitatea artistică și despre care vorbea mereu cu mândrie și stimă, lucruri pe care le-a insuflat și copiilor săi.
A fost o persoană plină de energie pozitivă, care punea mult suflet în tot ceea ce făcea. A fost omul de la care am învățat foarte multe și pe care l-am respectat mereu pentru felul său de a fi, pentru modul său de a vedea lumea și a trăi viața, de a gândi și comunica. A fost înzestrat cu o inteligență sclipitoare și cu un bun simț pe care rar le întâlnești, dând dovadă mereu de respect și verticalitate. Avea mereu un cuvânt de încurajare, era optimist, vesel și bucuros pentru fiecare moment pe care îl petrecea alături de cei dragi.
Să vorbești despre Enyedi Zsolt la timpul trecut este incredibil și cumplit. Am fost unul dintre cei care au avut privilegiul să îl cunoască îndeaproape, am cântat alături de el în câteva proiecte muzicale exigente, am organizat și prezentat împreună mai multe evenimente culturale, colaboram, ne consultam deseori și ne bucuram când ne întâlneam să povestim despre lume, viață, muzică și bineînțeles despre dl. profesor Karácsonyi.
Să fii în preajma lui era o onoare, plăcere și bucurie. Era prietenul pe care și l-ar fi dorit oricare dintre noi.
Golul lăsat de el, atât în sufletele noastre, cât și în viața urbei, va fi imens.
Sincere condoleanțe familiei! Dumnezeu să îl odihnească în pace! Amintire veșnică!

Bogdan Georgescu

Lasati un comentariu