Oferta educațională la liceele tehnologice din Carei. Apar clase de comerciant-vânzător cu predare în limba română

• publicat la: 1 mai 2020
Oferta educațională la liceele tehnologice din Carei. Apar clase de comerciant-vânzător cu predare în limba română

Ofertă educațională atractivă la Liceul Tehnologic Iuliu Maniu din Carei.

Pentru anul școlar 2020-2021 au fost aprobate 2 clase de învățământ liceal la specializările ,,tehnician în activități economice,, și proiectant CAD cu predare în limba română.

Pentru învățământul profesional au fost aprobate 4 clase, două cu predare în limba română și 2 cu predare în limba maghiară.

În limba română vor funcționa clase pentru pregătirea în meseria de electronist-ospătar-vânzător și cea de brutar-patiser în sistem DUAL iar pentru secția maghiară au fost aprobate specializările brutar-bucătar în sistem DUAL și electronist-vânzător comercial.

Vor exista și 2 clase de post-liceală, una de ,,analist programator,, și una de ,,asistent de gestiune,, precum și o clasă de seral la specializarea electronist.

Deosebit de binevenită este clasa de maiștri  în specializarea ,,instalator construcții publice,,.

Societatea Varga Quatro Carei susține și în acest an clase de învățământ profesional tip DUAL atât în limba română cât și în limba maghiară. Este singura societate care solicită și susține clase cu predare și în limba română pentru meseriile dorite.

După numeroasele semnalări privind lipsa claselor de învățământ profesional pentru meseria de comerciant vânzător cu predare și în limba română, Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare a aprobat astfel de clase pentru anul școlar ce va începe din septembrie 2020.

Pentru Liceul Tehnologic Simion Bărnuțiu oferta educațională cuprinde clase  în sistem DUAL doar în limba maghiară. Ca o noutate,din septembrie 2020 vor exista clase de comerciant-vânzător și confecționer produse textile  și în limba română. Pentru meseria de tâmplar și operator la mașini cu comandă numerică rămân în continuare doar clase cu predare în limba maghiară.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu