S-a făcut publică oferta educațională de la Liceul Tehnologic Iuliu Maniu Carei

• publicat la: 14 aprilie 2022
S-a făcut publică oferta educațională de la Liceul Tehnologic Iuliu Maniu Carei

Directorul Liceului Tehnologic Iuliu Maniu a binevoit să facă public planul de școlarizare pentru 2022-2023 după ce în prealabil l-a transmis unui blogger. Nu este pentru prima dată când conducerea liceului procedează de asemenea manieră, uitând că unitatea de învățământ nu este o unitate privată ci una de stat.

Oferta educațională pentru anul școlar 2022-2023 cuprinde și  ½ clasă Ospătar (chelner) vânzător în unitățile de alimentație și ½ clasă Comerciant vânzător-secția română.

Deci nu am scris degeaba despre faptul că în Carei nu exista clasă cu predare în limba română pentru meseria de ospătar și vânzător comercial. Inspectoratul Școlar  Județean Satu Mare a binevoit să aprobe  pentru anul școlar viitor și câte o jumătate de clasă cu pregătire în limba română pentru cei ce vor să devină ospătari și vânzători. 

Specializările ospătar și comerciant-vânzător mai există la Liceul Tehnologic Simion Bărnuțiu și Liceul romano-catolic Calasantius dar acolo sunt exclusiv în limba maghiară.  Pentru români s-a aprobat câte  o jumătate de clasă ca să nu mai putem spune că nu există. Ne lăudăm că a crescut numărul turiștilor  în oraș dar elevilor li se asigură pregătirea ca ospătar și vânzător preponderent  în limba maghiară de parcă turiștii români nu ar conta. De rușine pentru ce se petrece, primarul evazionist Kovacs s-a mutat la Urziceni Pădure, un sat de pe granița de nord-vest.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu