Reacții dure ale liderilor UDMR Satu Mare la adresa președintelui Klaus Iohannis

• publicat la: 1 mai 2020
Reacții dure ale liderilor UDMR Satu Mare la adresa președintelui Klaus Iohannis

Intervenția președintelui Klaus Iohannis privind proiectul legislativ cu privire la autonomia așa zisului ținut secuiesc  a iscat reacții dure din partea liderilor UDMR  Satu Mare. Fiecare dintre aceștia  critică reacția președintelui României pentru că nu le-a fost aprobat proiectul, proiect care contravine Constituției. România este stat unitar, suveran, indivizibil și independent scrie în chiar primul articol al Constituției. Forma de guvernământ este republica.

Mai lipsit de bărbăție, președintele UDMR Carei care este și primar, a evitat să își exprime direct poziția și i-a lăsat pe cei doi consilieri ai săi să atace Buletin de Carei pentru  că a semnalat că UDMR vrea limba maghiară ca limbă oficială și autonomie  în 3 județe ale României.

Niciunul dintre liderii vocali acum ai UDMR nu a semnalat faptul că în Carei, oraș cu conducere exclusiv UDMR, este  INTERZISĂ amplasarea de catarg cu tricolor românesc pe DOMENIUL PUBLIC de cea mai longevivă asociație românească, ASTRA! Mai mult, reacția primarului și președintelui UDMR Carei a fost…,,nu provocați maghiarii,,. Niciunul dintre liderii sătmăreni nu a luat atitudine atunci pentru reacția deplasată a lui Kovacs, colegul lor. Instigarea împotriva românilor este acceptată? Unde este dreptul la demnitate al românilor?

Niciunul dintre liderii vocali acum ai UDMR  nu a luat atitudine pentru că plăcile cu însemnele statului român de pe primăria Carei cu conducere exclusiv UDMR  au fost înlocuite cu unele negre.

Pataki Csaba a venit la Carei la Gala Sportului careian  dar  tocmai cea mai mare performanță a școlii careiene de atletism a omis să o prezinte   la fel ca  și Kovacs Eugen, amândoi președinți ai UDMR. Performanțele unor antrenori români din Carei, recunoscute la nivel național, nu merită elogiate și promovate?!

 

A fost nevoie de multe semnalări pe parcursul a mai mulți ani  pentru ca să avem și la Carei clase de profesională cu specializarea  ,,vânzător,,   cu predare în limba română.

La Carei primarul udemerist nu a fost de acord nici ca placa comemorativă cu numele delegaților careieni participanți la Marea Unire din 1918 să fie amplasată pe clădirea Primăriei Carei, locul unde a avut loc ședința de alegeri din noiembrie 1918.

A fost nevoie de intervenția  lui Dan Tanasă pentru ca limba română să aibă caracter de limbă oficială pe toate plăcile comemorative din oraș precum și pe grupul statuar Otilia Marchiș-Ady Endre. Se vând la librăria orașului și acum cărți tipărite de Primăria Carei pe care nu apare  numele autoarei, Otilia Marchiș, ci porecla sa batjocoritoare.

Nu sunt singurele aspecte  care au adus prejudicii românilor din Carei.

Niciun lider UDMR din județ dintre cei care dețin funcții în administrația publică nu sunt prezenți la spectacole dedicate Zilei României dar  ,,se preocupă,,  acum de soarta României.

Atât primarul din Satu-Mare cât și cel din Carei au fost amendați de CNCD  pentru discriminare etnică la adresa românilor.

 

….

….

.

Buletin de Carei

P.S.

Pentru Orsolya Katona. Ardealul a fost, este  și va rămâne pământ românesc. Poporul român este unul ospitalier și trăiește  în bună pace cu toate minoritățile. Toți suntem fiii acestei patrii și e frumos să ne respectăm țara în care ne-am născut.

Lasati un comentariu