Se deschide librăria orașului Carei, Karul Libris. Așteptăm apariția pe rafturi a autorilor locali români precum și HARTA CAREI

• publicat la: 12 mai 2020
Se deschide librăria orașului Carei, Karul Libris. Așteptăm apariția pe rafturi a autorilor locali români precum și HARTA CAREI

Librăria fără nume românesc a Primăriei Carei se va deschide începând din data de 15 mai 2020.

Primăria Carei anunță următorul program….,,de luni până vineri, între orele 9.00-17.00, respectiv sâmbătă, între orele 9.00-13.00,,.

Deși este librăria finanțată de Primăria Carei, s-a preferat o locație pentru care se plătește chirie frumoasă în condițiile în care primăria dispune de spații, inclusiv în incinta Castelului.

La această librărie se comercializează cartea scriitoarei românce din Carei, Otilia Marchiș, varianta în limba maghiară, care are trecută pe copertă la locul numelui autorului o poreclă a sa batjocoritoare. Primăria Carei nu este  la prima sa acțiune de  batjocorire a românilor. Nu se poate găsi de vânzare nici HARTA CAREI dar se poate găsi harta Erdely iar undeva mai jos pe raft apare și Harta României.

Aceasta este  librăria municipiului Carei păstorită de Primăria Carei. Nici vorbă de poeziile lui George Marchiș, tatăl Otiliei Marchiș, de poemele lui Dimitrie Sfura  sau de traducerile lui Costa Carei. Cultura românească nu trebuie promovată sub nicio formă se pare că este sloganul administrației Kovacs-Keizer-Beko.

Atragem atenția  celor trei udemeriști de la conducerea primăriei Carei că suntem un oraș în care locuiesc mai multe naționalități și fiecare are același drept de a accede la cultura poporului din care provine!

Buletin de Carei

Lasati un comentariu